Már a sajátjai sem kérnek a dollárbaloldalból

2023. június 07. 11:57

Persze ez nem is csoda, hiszen a külföldi támogatásért cserébe ezek a politikai erők folyamatosan szembemennek a társadalmi akarattal.

2023. június 07. 11:57
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Bár a baloldalon többen továbbra is büszkék arra, hogy külföldi pénz is érkezett a kampányukba, mások pedig hallgatnak az ügyről, a szavazóik egyre inkább átlátnak a szitán.

Mi is beszámoltunk a Nézőpont Intézet azon közvélemény-kutatásáról, amely azt vizsgálta, hogy a társadalom hogyan viszonyul a külföldről kapott kampányfinanszírozáshoz. A válasz egyértelmű, hiszen a magyarok 61%-a utasítja el azt, hogy egy politikai erő Magyarországon kívülről kapjon pénzt a kampányához és ebben a kérdésben még a baloldaliak 41%-a is a többségi álláspontot osztja. Még egyértelműbb a kép, ha a szabályok szigorításának szemszögéből nézzük. A magyarok 60%-a és a baloldali szavazók 49%-a, relatív többsége szerint is szükség van arra, hogy szigorúbban szabályozzák a külföldről érkező kampánypénzek kérdését. 

Ez pedig jól mutatja, hogy a baloldal saját szavazói bázisában is egyre szűkül az a réteg, amely szerint ily módon kellene politizálni.

Persze ez nem is csoda, hiszen a külföldi támogatásért cserébe ezek a politikai erők folyamatosan szembemennek a társadalmi akarattal, azzal a konszenzussal, amely oldaltól függetlenül kialakul bizonyos, az ország jövőjét és létét meghatározó kérdésekben. Ilyen volt a migráció, amikor még a saját szavazóik sem akartak illegális bevándorlókat látni Magyarországon, a baloldali pártok mégis teljes mellszélességgel kiálltak a nyitott határok politikája mellett. Akkor még csak találgattuk, hogy mi lehet az oka annak, hogy csupán ez a néhány párt marad ki a társadalmi konszenzusból.

Aztán jött az LMBTQ-propaganda és a gyermekvédelem ügye, amely kérdésben ismét politikai meggyőződésen átívelő egység alakult ki és amelyből szintén csak a baloldali erők maradtak ki. Amikor ez a vita élesedett, még mindig nem értettük, hogy az érintett pártoknak miért fontosabb a nyugati baloldal véleményének kritika nélküli átvétele, mint a saját szavazóik?”

***

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. június 08. 16:31
"...szembemennek a társadalmi akarattal." A szűk látókörű, a saját orráig is alig látó primitív ostobasággal mennek szembe!
tapir32
2023. június 07. 15:04
Magyarországon az ellenzék 13 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja, feltételezések, fantázia szülemények, pletykák alapján. Tény alig van vagy nincs, ahol van, azt a hivatalos szervek hivatalból vizsgálták/ják. Akik, bizonyítatlan híresztelések, feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Becstelenek! Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet! Orbánt és a kormányt is! Az ellenzék korrupcióról, lopásról szóló hangzatos szólamaira a bizonyíthatatlanság a bizonyíték. Így működnek az összeesküvés elméletek! Magyarországon a korrupció elleni harc és a jogállam kiépítése azzal kezdődött, hogy a Fidesz 13 éve kormányt alakított. Kivágták a hatalomból a korrupt, aljas semmirekellőket! Egyetérteni a hatalommal nem szolgaság hiszen, azért kerültek hatalomra mert sokan egyetértettünk velük! Ilyen a demokrácia!
Palatin
2023. június 07. 14:53
Egész Európában nincs ilyen aljas, szélsöbal, ellenzéknek csúfolt belsö ellenség, hazaáruló gyurcsányista ellentábor, mint Magyarországon. Tele vagyunk árulókkal. A moszkoviták leszármazottai a mai brüsszeliták. Más országokban az ellenzék is az ország érdekeiért dolgozik, Magyarországon viszon a gyurcsányisták mindent megtesznek a magyar érdekek ellen. Az ország fejlesztése, gazdagítása nemcsak a kormány feldata, hanem az ellenzéké is. Gyurcsány a kormányt és vele a magyarokat az ellenségének tartja. Az ö galád áskálódása sok-sok millárdba kerül az országnak. A DK tevékenységét illetöen igencsak elgondolkodtató, hogy a gyurcsányista ellenzék állandó támadásai, rágalmai, hazugságai nemcsak óriási gazdasági károkat okoznak az országnak, hanem -, amire nem gondolunk -, a DK hecchadjárata, lázítása, hazug áskálódásai JELENTÖS MÉRTÉKBEN RONTJÁK A KÖZHANGULATOT, FOKOZZÁK AZ ORSZÁGBAN AZ EMBEREK ÁLTALÁNOS BELSÖ NYUGTALANSÁGÁT ÉS EZZEL AZ AGRESSZÍV POTENCIÁLT IS. A DK ORSZÁGOS STRESSZ-ÁLLAPOTOT IDÉZ ELÖ. Ennek az az indirekt következménye, hogy statisztikailag több durvaság, több büntett, több aggresszó, több baleset és akár több gyikosság, söt rendörök ellen is több támadás fordul elö az országban, amit érzékelünk nap mint nap. A DK egy felforgató szervezet. Én nagyon javasolnám, hogy a kormány konzultáljon (inzenzívebben) társadalom-pszichológusokkal is. Nem szabad mindig és kizárólag csak a gazdasági kérdésekre koncentrálni, a társadalmat meg kell védeni az ideológiai kártevöktöl, zavarkeltöktöl is. Gyurcsány egy fertözö góc, aki a gonoszság vírusait még korszakhatárokon is képes átcsempészni. Ez az ember egy idegen test a magyar társadalomban, olyan mint egy lenyelt méregkapszula.
dezilluzionista
2023. június 07. 14:01
Halottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!