Épelméjű ember nem mond ilyet

2023. június 09. 19:12

Pedig Karácsonynak lett volna módja nyelvbotlássá szelídíteni.

2023. június 09. 19:12
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Forró vizet a kopaszra, avagy ilyen lesújtó véleményt, amilyet Orbán Viktor Karácsony Gergely főpolgármesterről megfogalmazott, talán még soha nem tett. Ezúttal a »Háborúban állunk Oroszországgal« kijelentését minősítette.

A mesében a kismalac által megkopaszított farkas alulról kiugrott félelmében, s a többi, a hátára felmászó többi ordas a nyakát szegte.

Pedig Karácsonynak lett volna módja nyelvbotlássá szelídíteni ezt a példátlanul durva megfogalmazást, mert az ATV-s műsorvezető fölajánlotta neki a segítséget, mondván, »Szerencsére nem állunk háborúban senkivel.« Erre Karácsony inkább ráerősített botrányos kijelentésére, nyomatékosítva: »Hát én azt gondolom, hogy de.«

Mint Orbán Viktor rámutatott, a háború nagyon durva fázisába lépett, nem kímél se Istent, se embert, borzalmas dolgok történnek a frontvonalon. »Úgyhogy amikor itthon, kényelmes karosszékben ülve azt mondják a baloldali politikusok, hogy mi háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják, mit beszélnek. Elment az eszük. A 'háborúban állunk Oroszországgal' egy olyan kijelentés, amit a második világháború óta épelméjű ember nem enged meg magának. Tehát itthon, a karosszékből, mondjuk, az ország leggazdagabb városának polgármesteri székéből arról beszélni ilyen értelmiségi, belvárosi módon, hát hogy háborúban állunk Oroszországgal, kinyílik a bicska az ember zsebében. Hogy lehet azt mondani, hogy Magyarország, mi, magyarok háborúban állunk Oroszországgal? Az ember tényleg nem talál szavakat.«

És az a borzasztó, hogy nincs egyedül. Nagyon nincs.”

***

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2023. június 10. 19:03
Épelméjű ember nem hazudja, hogy adjunktus! Ennyit a politikai fenevad moráljáról!
olajfa1
2023. június 10. 16:36
Kaligeli fogjon egy csúzlit és Ő lődözzön az orosz katonákra! -ha "háborúban" áll velük! NA MI LESZ Kaligeli! MIKOR MÉSZ MÁR LŐDÖZNI?
Hill
2023. június 10. 13:58
Ahhoz ész is kellene
Csendőr
2023. június 10. 13:18
Karácsony a világpolitikában egy senki. Valószínű, most is csak legyintettek eme kijelentésére. Főleg az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!