A veszélyek, amelyek a következő években várnak ránk

2023. május 01. 07:07

Az Agenda 2030 nevet viselő koncepció még nagyobb veszély az emberiségre, ránk, magyarokra nézve is, mint önmagában a gazdasági és energiaválság vagy a háború.

2023. május 01. 07:07
null
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Orbán Viktor azt mondta: a veszélyek korszakába léptünk.

Igaza van. 

Érdemes kibontani, honnan érkeznek ezek a veszélyek.

Ezek közül természetesen a legfontosabbak a leginkább láthatók és érzékelhetők mindannyiunk számára. Ilyen az orosz–ukrán háború és annak minden embertelen következménye, ilyenek az Oroszországgal szemben kivetett szankciók, amelyek a célzott országot ugyan nem rendítik meg, de Európát, a szankciókat kivető kontinenst annál inkább. Elég nagy veszélyt jelent az az európaiaknak, ha a föléjük ültetett vezetőik, az úgynevezett brüsszeliták – de leginkább globalista érdekek elkötelezettjei – öngyilkos politikát folytatnak az európai országok és népek számára. 

Veszélyes kor ez azért is, mert energiaválság van, ami láthatóan átalakult már gazdasági válsággá, tehát nem véletlenül mondja azt Krisztalina Georgieva, az IMF elnöke, hogy a világ egyharmada recesszióba süllyed, s ebbe beleértendők a legfontosabb nagyhatalmak, az Egyesült Államok, Oroszország és Kína is. Ez megrendítő erejű lehet a világ egésze számára, s ezeknek a hatásai alól nyilvánvalóan mi sem vonhatjuk ki magunkat teljesen, de kicsit megnyugtató módon jó esélyeink vannak arra, hogy másokhoz képest kisebb károkat elszenvedve ússzuk meg a »hét szűk esztendőt«.

Természetesen nem lehet elfeledkezni a 2020 tavaszán kezdődött pandémiáról sem, ami az emberáldozatokon kívül szintén gazdasági nehézségeket okozott, bezártak gyárak, kis- és középvállalkozások, kereskedelmi és turisztikai veszteségek keletkeztek, nem beszélve a bezártságból adódó pszichológiai és lelki következményekről, főként a fiatalabb korosztályokban. És sajnos a pandémiának még nincs vége, nagyon jól tájékozott emberek, mint például Bill Gates vagy Anthony Fauci továbbra is azzal riogatnak bennünket, hogy újabb, még az eddigiekhez képest is veszélyesebb vírusok jelenhetnek meg a Földön – s ha ők mondják ezt, akkor joggal ijedünk meg ezektől a nem is biztos, hogy teljesen alaptalan jóslatoktól.

És persze továbbra is itt van velünk a migráció, amelyik nem szűnt meg, sőt annál inkább újra szárba szökken, amilyen mértékben erősödik az energia- és gazdasági, pénzügyi válság.”

Nyitókép illusztrció. Fotó:123RF

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik