Meglepetés: bevédte Donáth Anna az OTP-t

2023. május 25. 09:02

Szerinte az OTP a magyar kormány „oroszbarát politikája” miatt került fel az ukránok listájára.

2023. május 25. 09:02
null

A momentumos Donáth Anna meglepő Facebook-bejegyzéssel állt ki az OTP mellett, miután Ukrajna a háborúpárti szervezetek közé sorolta a magyar bankot. Donáth szerint az OTP és annak ügyfelei az elszenvedői a magyar kormány oroszbarát politikájának.

Szerinte az ukrán szervezet bizonyítékok nélkül bélyegezte háborúpártinak a bankot. Hozzátette, az OTP nem önszántából biztosít kedvezményes hitelt orosz ügyfelei számára, hanem mert az orosz törvények erre kötelezik.

Hozzátette, a háború kitörése óta a cég „fokozatosan építi le oroszországi hiteleit, nem fektet orosz állampapírba, és minden tekintetben csökkenti az Oroszországban végzett pénzügyi tevékenységét”, sőt, állítólag még a bankot is megpróbálták eladni, hogy kivonulhassanak, de ezt az orosz elnök külön rendeletben gyakorlatilag megtiltotta.

Arra a kérdésre, hogy mégis miért került fel a bank a listára, a politikus azt a választ találta, hogy ez a magyar kormány oroszbarát politikája miatt van.

„A magyar miniszterelnök és a magyar külpolitika tehet arról, hogy ahol jóhiszeműen is el lehetne járni a magyar bankkal szemben, ott ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk.

Bár a listára való felkerülés egyelőre nem jár gyakorlati szankciókkal, egy ilyen eset nem tesz jót egy cég működésének sem.

Az európai parlamenti képviselő levelet írt az ukrán Antikorrupciós Ügynökségnek, hogy tájékoztassa őket a tényekről, valamint megkérje: „mihamarabb kerüljön le az OTP erről a listáról, melyre nem a saját, hanem a magyar kormány bűnei miatt került fel”.

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2023. május 27. 21:08
Kösz a kiegészítést! :O)))
Estragon
2023. május 25. 18:43
Címadó! Anyád nem tudta megvédeni magát apádtól, azaz bevédte . . .
Akitlosz
2023. május 25. 16:43
Nem kapus ő, hogy bevédjen.
olajfa1
2023. május 25. 16:30
Vagyis CIONFASISZTA ALAPTALAN GYŰLÖLKÖDÉSRŐL van szó az OTP szankcióra történő EU-s döntés mellett!!! "Arra a kérdésre, hogy mégis miért került fel a bank a listára, a politikus azt a választ találta, hogy ez a magyar kormány oroszbarát politikája miatt van." Az OTP NEM A "MAGYAR KORMÁNY!!!... "Ki kell mondanunk: a magyar kormány már nem képes a magyar érdekek érvényesítésére.” DE HÁT EZEN DOLGOZTÁL HÜLYE CSIPA!!!!!!!!Most meg csodálkozol hogy :"jééééé'"..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!