Az EU jobb nekünk, mint bármilyen más alternatíva

2023. április 29. 19:48

Mit tudunk valójában arról, hogyan is „készül” az EU politikája?

2023. április 29. 19:48
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Hogy miért is gondolkodom az EU-ról? Nos, készül a Világ 2023-ban című kötetünk, ezek már tényleg az utolsó simítások a hatalmas, 1,2 millió karakternyi, temérdek információt összefoglaló munkán.

De valahogy úgy érzem, van ahol elsiklott a valóság – a valódi mozgatórugók leírása. A halászati lobbi egy mozgatórugó, európai politikát csinál, szinte láthatatlanul.

Mit tudunk valójában arról, hogyan is »készül« az EU politikája, kik hozzák a döntéseket? Sokszor második ligás politikusok az EP-ben?

Mi miért történik? Egy korrupciós botrány véletlenül robban ki? Hihetetlen naivitás van Magyarországon.

Ezzel együtt mondom: az EU jobb nekünk, mint bármilyen más alternatíva, de ahogy most van, az egyes fontos területeken egy korrupt és átláthatatlan monstrum, amit becsomagolnak a politikai korrektség mázába, hogy ne legyen támadható.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. május 01. 09:38
Demkó Attila: "Az EU jobb nekünk, mint bármilyen más alternatíva" Ez így hazugság, ahogy van! Hát, én már csak tudom, hogy a mostani nyugati "demokráciát" a világon semmi nem különbözteti meg a volt szovjet diktatúrától!
Sven
2023. április 30. 15:20
A jól megfizetett elefántcsonttornyából fennhéjázó Demkó önleleplezése egy mondatban: "Hihetetlen naivitás van Magyarországon." Ennyi. Attila eljátszadozik a szavakkal, mert a temérdek szakmai tévedését igy lehet legjobban elfedezni. A hiteltelen "geopolitikai szakértők" egyikét Demkó Attilának hívják.
ptrfarkas43
2023. április 30. 12:14
Az eu csak követelődzik nem fizet semmit, miközben beszedi a sarcot, cégeik terrorizálják a lakosságot. Ez miért jó nekünk?
Vakfolt
2023. április 30. 08:02
Az, hogy az eu jó nekünk, az sosem volt kérdés. A probléma az, hogy az eu vezetését átvették az amcsik és a saját szarságaikat játsszák. Az olajtól és gáztól függőségbe taszítottak, most az Ukrajnában megtermelt gmo szarjukkal tönkre akarják tenni a mezőgazdaságunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!