Dollárbaloldal és Márki-Zay

2023. április 04. 08:33

Márki-Zayból hiányzott a politikai ítélőképesség ahhoz, hogy országos feladatot elvállalhasson.

2023. április 04. 08:33
null
Bauer Tamás
Facebook

„Márki-Zay rendszeresen azzal büszkélkedik, hogy az adománygyűjtés során semmilyen törvénysértés nem történt, minthogy az MMM nem párt, így joga volt külföldi támogatáshoz jutni, és az adomány felhasználásáról az utolsó fillérig elszámolt. A Fidesz most a választási szabályok módosítására készül, hogy elzárja ezt a lehetőséget. Miután a pártok eddig sem használtak el külföldről jövő adományokat választási kampányaikban, ennek önmagában nincs különösebb jelentősége. (Egészen más kérdés, hogy helyes-e a külföldi támogatás kizárása általában, és helyes-e akkor, amikor a Fidesz korlátlanul használ fel állami forrásokat a maga kampányára, és méltányos lenne-e ennek ellensúlyozására külföldi forrásokat igénybe venni.)

Egy dologban azonban bizonyosak lehetünk. Ez a külföldről történő adománygyűjtés súlyos politikai kárt okozott és okoz az ellenzéki pártoknak. Azoknak, amelyek Márki-Zay előadása szerint az adományból nem részesültek, és a nyilatkozatok szerint erről nem is tudtak. Ez a történet megkönnyíti, hogy a Fidesz az ellenzéket idegen érdekek kiszolgálójaként állítsa be. Nem mintha e nélkül nem ezt tenné, de ez megkönnyíti a dolgát.  Nem véletlenül ismételgetik a „dollárbaloldal” bélyeget, éa állítják, hogy az adományért cserébe az ellenzékiek azt teszik, amit külföldi megbízóik elvárnak tőlük.

Azt gondolom, hogy Márki-Zay Péter felelőtlenül járt el, amikor ebbe a dologba belement. Nem kétlem, hogy aki ezt Amerikából felajánlotta neki, jó szándékkal tette. Jó szándékkal tehették ezt az adományozók is. Azt sem kétlem, hogy Márki-Zay tisztességes szándékkal vállalkozott előbb arra, hogy Hódmezővásárhelyen elinduljon az időközi polgármester-választásba a Fidesz jelöltjével szemben, majd arra is, hogy beszálljon az országos politikába. Hazafias, demokratikus elkötelezettség vezethette. Hiányzott azonban belőle a megkívánt politikai ítélőképesség és felelősségtudat ahhoz, hogy országos politikai feladatot elvállalhasson. Ezt az adományszerző akciója bebizonyította.”

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. április 06. 09:58
MZP-nek egyik baja, hogy nem alakultak ki nála praktikák, amelyekkel el tudná palástolni nárcisztikus jellemét.
amca
2023. április 04. 22:21
Látod Buttha ÁVÓs. Pedig 13 éve terveztétek. Ez mutatja ,hogy elmebetgek vagytok. Ja, de a komcsi agyonveréskért, meg a lehuuuuggggyozásért gratula. Mi nem tudtuk VONA megtenni, Pedig bennünket vertek.
Box Hill
2023. április 04. 16:25
"Márki-Zayból hiányzott a politikai ítélőképesség ahhoz, hogy országos feladatot elvállalhasson." Ez már az első megnyilatkozásaiból is látszott. Mennyi esze van tehát azoknak, akik teljes mellszélességgel beálltak mögéje?
olajfa1
2023. április 04. 14:52
Erre most jöttök rá? MI LETT VOLNA HA GYŐZ A VÁLASZTÁSON!??? ha ez a véleményed?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!