Rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ugyanazokat a köröket futjuk nőjogi ügyekben, mint tíz éve

2023. március 02. 17:19

Nem tudom, mit reméltem, annyit biztosan, hogy megérett az idő arra, hogy nem gondolunk és nem mondunk olyat, hogy nőügyekkel nem foglalkozunk.

2023. március 02. 17:19
null
Bombera Krisztina
Telex

„»A szomorú az, hogy már rég nem a nők és férfiak »helyéről« kéne beszélnünk. Ezeket a meccseket már lejátszották feminista elődeink, akik rémálmukban sem gondoltak arra, hogy évtizedekkel később ugyanazokat a köröket futjuk. Már rég arról kéne beszélnünk, hogy hogyan tudnánk megvalósítani a kölcsönös szabadságot, bizalmat és tiszteletet. Hogyan osszuk meg a közös feladatokat és terheket? Hogyan kommunikáljunk egymással agresszió nélkül? Hogyan fékezzük meg az agresszorokat? Hogyan erősítsük a nők önbizalmát és önértékelését, hogyan teremtsünk lehetőséget a férfiaknak arra, hogy többet lehessenek otthon is, a gyerekeikkel, ahelyett hogy pénznyerő automatákként kezeljük őket, a hagyományos modell szerint. A tönkrement családok, a boldogtalanná tett gyerekek, a munkaerőpiaci feszültségek nem a feminizmus bűnei, a »hagyományos szerepekhez« való visszanyúlás pedig nem oldja meg ezeket a problémákat. Miért azt tanítjuk a gyerekeinknek, hogy mitől férfi egy férfi, és mitől nő egy nő? Miért nem azt, hogy mit jelent szabadnak lenni, mit jelent a másik szabadságát tisztelni, és hogy hogyan kell szeretni magunkat és a másik embert is?«

Ezt magamtól idézem, ami meglehetősen kínos, de van rá indokom. 2013-ban írtam egy véleménycikket a nőnap kapcsán, a fenti idézet az akkori cikkem vége.

Rémálmomban sem gondoltam volna, hogy tíz évvel később ugyanazokat a köröket futjuk majd.

Nem tudom, mit reméltem, annyit biztosan, hogy megérett az idő arra, hogy nem gondolunk és nem mondunk olyat, hogy nőügyekkel nem foglalkozunk. Olyat sem, hogy férfiügyekkel nem foglalkozunk. Hiszen közös ügyeink és közös kihívásaink vannak, amelyeket a legjobban közösen tudunk megoldani. Annyit reméltem 2013-ban, hogy a jövőt nem versengésekben képzeljük el, hanem együttműködésekben, hogy nem üres mantra lesz az mifelénk, hogy a 21. századot az együttműködés évszázadává kell tennünk.”

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2023. március 06. 07:31
A munkahelyek betöltése kizárólag tudás, akarat, szorgalom alapon történhet. Minden más elosztás ostoba és a hatákonyságot rontja. Az ilyesmit számonkérő hülyék csupán a balliberális faszködás hasznos idiótái! Te is az vagy!
zordmorgo
2023. március 05. 23:22
Senki nem korlátoz, te ringyó. Fejezd be a picsogást, és főzz valamit, ne pedig rendelj, mert a kurva nagy jogharcaitokban a kötelességekről már elfeledkeztetek.
bonafidesupraman
2023. március 03. 21:30
Milyen nemű ez a Bombera?
Lmcwelt
2023. március 03. 18:03
Az a helyzet, a jelenlegi "világ" politikában nagyon jól látszik mi történik akkor ha alkalmatlan, képzetlen fél - vagy teljesen hülye embereket, köztük nőket kvóták alapján teszünk, rakunk, nyomunk érdemtelenül olyan beosztásokba ahova nem valók. Ugye nem kell mondanom, kik azok a nőnemű politikusok csak Európában akik megfelelnek a fent leírtaknak? Külügyminiszterkednek, miniszterelnökösködnek stb. nulla, mondom NULLA tudással, műveltséggel, intelligenciával. Az lesz belőle amit most látunk Németországban, Finnországban stb. Természetesen ugyanez a helyzet a másik nem alkalmatlanjaival, de ugye most Bombera Krisztina a saját (?) neméről beszélt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!