A magyar érdek a béke!

2023. március 18. 07:26

Amíg béke volt, nem volt Európában infláció, alacsonyak voltak az energiaárak. Amióta háború és szankció van, mindkettő az egekben.

2023. március 18. 07:26
null
Zsigmond Barna Pál
Magyar Nemzet

„Oroszország egy évvel ezelőtt megtámadta Ukrajnát, megsértve a nemzetközi jog legalapvetőbb elveit és veszélyeztetve a szabályokon alapuló nemzetközi rendet. Fenntartások nélkül elítéljük Oroszország agresszió­ját és kitartóan támogatjuk Ukrajnát szavakban és tettekben.

Ma Európában háborús hangulat uralkodik. Egy ilyen helyzetben nagy felelősség hárul minden európai döntéshozóra. A szomszédban dúló háború könnyen tényleges ­európai háborúvá szélesedhet, ha a béke tábora nem győzi le a háborúpárti erőket. Ma az Európai Unión belül Magyarország az egyetlen tagállam, amely a kezdetektől fogva a mielőbbi fegyverszünet és a vitás kérdések tárgyalásos úton való rendezésének a pártján áll. Nemcsak a kormány, hanem a közvélemény is. Ezt megerősítendő, a Fidesz–KDNP határozati javaslatot bocsátott az Országgyűlés elé, amelynek legfőbb megállapításai az alábbiak, és ami mellett mi, kormánypárti képviselők egyhangúlag kiállunk.

1. A magyar érdek a béke! Amíg béke volt, nem volt Európában infláció, alacsonyak voltak az energiaárak, amióta háború és szankció van, mindkettő az egekben. Attól, hogy a béke pártján állunk, nem vagyunk Putyin-pártiak. Az oroszok is szenvednek a háború miatt, közülük is naponta százak és százak halnak meg. A háború, az orosz agresszió tönkretette Ukrajnát. Napról napra százak és százak halnak meg, tízezrek hagyják el szülőföldjüket, és hatalmas károk keletkeznek az infrastruktúrában. A lelki, fizikai, környezeti károk felfoghatatlanok.”

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2023. március 19. 22:40
Konkrétan hazudsz pali!
Lajoss
2023. március 19. 19:12
A magyar infláció a 2,5-szerese az úniós átlagnak..
LancelotDuLac
2023. március 19. 18:00
Dögölj meg békében!
koronaszepe
2023. március 19. 16:45
HÁBORÚ VOLT... Háború volt mindig éltem Legszebb gondolatja, Háború, hol vérét a szív Szabadságért ontja! Egy szentség van a világon, Melyért fegyverünkkel Sírunkat megásni méltó, Melyért vérzenünk kell; Ez a szentség a szabadság! Őrültek valának Mindazok, kik más egyébért Éltet áldozának. Békét, békét a világnak, De ne zsarnokkénytől, Békét csupán a szabadság Fölszentelt kezéből. Majd ha így lesz a világon Általános béke, Vessük akkor fegyverünket Tenger fenekére. De míg így nincs: addig fegyvert, Fegyvert mindhalálig! Tartson bár a háború az Itélet napjáig! Pest, 1847. március Petőfi Sándor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!