Az elmúlt egy évben az egész posztszovjet térség válságövezetté vált

2023. március 07. 21:39

Kedd este több tízezer ember vonult tüntetni a grúz parlament elé.

2023. március 07. 21:39
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

Grúziában válsághelyzet. Ma a parlament első olvasatban egy olyan törvényt fogadott el, amely erősen hasonlít a 2010-es években Oroszországban bevezetett, külföldi ügynökökről szóló rendeletre. E szerint azok a cégek és magánszemélyek egyaránt, akik legalább 20%-ban külföldről kapnak bevételeket, »külföldi ügynöknek« minősülnek.

Kedd este több tízezer ember vonult tüntetni a grúz parlament elé. A tüntetők szerint az ország Moszkva felé sodródik, és veszélyben van Grúzia európai integrációja is. A kormány speciális alakulatokat küldött a tüntetők feloszlatására, akik könnygázt és vízágyukat vetettek be. A tüntetők Molotov-koktélokkal válaszoltak vissza.

A jelenleg USA-ban munkaviziten tartózkodó grúz elnök, Szalome Zurabisvili támogatta a demonstrálókat, és kijelentette, hogy meg fogja vétózni a törvényt.

P.S.: az elmúlt egy évben az egész posztszovjet térség válság övezetté vált – előbb Kazahsztán, majd Örményország, Moldova, újabban Grúzia. Nyilván az Ukrajnában zajló háborúról nem is beszélve.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Revízió
2023. március 08. 17:31
Baszki Anton.....Miért teszi Anton a kést a tv fölé ? Azért, hogy élesebb legyen a kép !
csulak
2023. március 08. 16:16
es az USA keze mindenhol benne van
kaffogó hebrencs
2023. március 08. 12:36
Dolgozik a CIA. Reméljük, te nem nekik dolgozol.
hakos
2023. március 08. 10:35
Antonka, már megint a lényegről nem beszélsz. Ez nyilvánvalóan egy amerikaiak által szervezett és pénzelt zavargás. Konkrétan Grúziában már nem is először játszák le. Arról is írhatnál, hogy mi van az USA-ban létező külföldi ügynök törvényről? Nekik szabad kivédeni a leplezett külföldi befolyásolást, a grúzoknak nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!