Kamara

2023. március 12. 13:02

Az a kérdés, hogy az orvoskamarában kötelező legyen-e a tagság vagy sem, valójában korántsem sarkalatos. Így is lehet, úgy is lehet, ezzel kár nyugatra szaladgálnia az ellenzéknek.

2023. március 12. 13:02
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Demokrata

„Minden jó, ha jó a vége. Ha még nem jó, akkor még nincs vége. Az orvoskamara és a kormány közötti konfliktus állapota még nem jó, tehát még vége sincs. Nem világos, mi lesz az egésznek a kifutása, de néhány részlet azért már most látható.

Az a kérdés, hogy az orvoskamarában kötelező legyen-e a tagság vagy sem, valójában korántsem sarkalatos.

Így is lehet, úgy is lehet, ezzel kár nyugatra szaladgálnia az ellenzéknek. Az országlakosok azért választanak kormányt, hogy kormányozzon, a kötelező tagság ügyének eldöntése pedig kormányfeladat. Akinek nem tetszik a döntés, válasszon másik kormányt.

Ami a konkrét vitatémát, az orvosi teljesítményértékelés részletszabályait, az úgynevezett indikátorrendszert illeti, a laikus hírolvasó aligha képes ebben érdemi véleményt alkotni, de még a politikusoktól sem várható ilyesmi. Ezt megvitatni a szakemberek, egyfelől az orvosi szakmai szervezetek, másfelől az egészségügyi kormányzat dolga.”

Nyitóképen: Kincses Gyula, a MOK elnöke. Fotó: MTI/Lakatos Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. március 13. 07:03
Kötelező tagság? Dúlhat köztük a demokrácia és a Jogkamaraság.
Carsac
2023. március 13. 01:31
Jópár orvostól hallottam, hogy "dafke" lépnek be (vissza) a Kamarába, nem azért, mert elégedettek Kincses Gyulával, vagy a DK kamara - beli nyomulásával. A be nem lépők egyelőre közel 2/3 arányban vannak. Mire is emlékeztet engem ez az arányszám...?
peter19791003
2023. március 12. 19:59
így is lehet, úgy is lehet csak azt nem lehet, hogy az eu-nak az állam megígéri, hogy nem változtat 1 nap alatt jogszabályt, aztán azóta ez a sokadik meg lehet nem kötelező a kamara, csak épp a többi kötelező
olajfa1
2023. március 12. 19:43
A "MOK" a magyar KÖZEGÉSZSÉGÜGYET VESZÉLYEZTETTE!!! Az ilyen esetekben a minisztériumnak... -mint "felügyeleti szervnek" AZONNAK KÖZBE KELL LÉPNIE!!!!!! hogy a lehetséges közegészséget megóvja és biztonságban legyenek az állampolgárok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!