Léggömbbel az atomháború ellen

2023. február 10. 08:00

Tarts ki, emberiség, hogy ne tudjanak ledönteni a lábadról, ahogy a bűnös szobrokkal szokták.

2023. február 10. 08:00
null
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„A trend napnál világosabb: feszültség és káosz kell, hogy majd Washington tehessen rendet a saját elképzelése szerint. Egyre kevesebb ember lepődik meg ezeken az átlátszó és meglehetősen szerény fantáziával megtervezett akciókon. Tudjuk, látjuk, részesei vagyunk a nagy tervnek – big game –, amelyben jövőnket vizionálják. A forgatókönyvük szerint folytatni kell az Oroszország és Ukrajna közötti katonai konfliktust újabb és fölösleges véráldozatok árán is. Ennek célja az orosz gazdaság további rombolása, esetleges belső társadalmi feszültség kiprovokálása, valamint Ukrajna fölött a végleges befolyás megszilárdítása.

A »terv« következő fontos pontja Kína és Tajvan fegyveres összecsapásának kirobbantása, melyben Kína kapja az agresszornak járó negatív, míg az Egyesült Államok Tajvan megmentőjeként a főszerepet. 

Az csak járulékos veszteség a kalkulációban, ha a jelenleg jól prosperáló Tajvan tönkremegy és embereket gyilkolnak le. Ez az újabb katonai konfliktus – melyet nagyvonalúan háborúnak nevez majd a hírgyártó – Kína erkölcsi tartását, üzleti érdekeit fogja megtépázni, ahogy Oroszország esetében is történt. A mesterterv azonban az, hogy Kínát és Oroszországot egymás ellen fordítsák, mondjuk a Szibériában föllelhető ásványi anyagok megszerzése ürügyén.

Történik mindez úgy, hogy közben az érintettek Washingtonban, Moszkvában, Pekingben atom-, biológiai és űrfegyverek tucatjait birtokolják. Mi meg csak azt mondhatjuk: tarts ki, emberiség, hogy ne tudjanak ledönteni a lábadról, ahogy a bűnös szobrokkal szokták.”

Nyitókép: Chase Doak / AFP

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 10. 19:47
Lackó,az ÚD Zrt a te világod,ne erőlködj.
abcdef
2023. február 10. 19:44
"A mesterterv azonban az, hogy Kínát és Oroszországot egymás ellen fordítsák, mondjuk a Szibériában föllelhető ásványi anyagok megszerzése ürügyén." Nem hülyék, átlátnak a szitán. Most nem olyan helyzet van, hogy ilyen gyenge próbálkozásra felüljenek.
CsakIstenSzabad
2023. február 10. 14:57
Tajvan nem járulékos veszteség, hanem lehetőség a hardveripar visszatelepítésére.
gekk
2023. február 10. 13:13
Meg kell dolgozni a szabadságért.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!