Van-e feszültség Magyarország és egyes szövetséges országok között?

2023. február 26. 11:34

Persze, de teljes tévedés azt gondolni, hogy ez ahhoz vezet, hogy hazánk elhagyja a NATO-t vagy az EU-t.

2023. február 26. 11:34
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Van-e feszültség Magyarország és egyes szövetséges országok között? Persze – Magyarország nem mindent úgy csinál, ahogy »elvárják«. De teljes tévedés azt gondolni, hogy ez ahhoz vezet, hogy hazánk elhagyja a NATO-t vagy az EU-t. Szó sincs róla – komoly ember erre legyint. Mo. fontos logisztikai eleme egyébként Ukrajna megsegítésének, azon kívül, hogy minden ENSZ nyilatkozatot és a NATO-ban és az EU-ban is szinte mindent megszavazunk. Az azonban, hogy 100%-os megfelelés hiányában sokan »orszpártinak« bélyegzik a magyar politikát voltaképpen pont a NATO-nak és az EU-nak árt. Ami folyik az rossz idők emlékezete, ha valaki nincs mindenben »velünk, az ellenünk van« – és a Nyugat ezért veszít kapcsolatokat világszerte. Ez a hitviták tempója.

Szövetségeseink nem ártatlanok abban sem – hogy ignorálják folyamatosan a magyar érdekeket és érzékenységeket sok területen. Hogy ha Minority Safe pack sem jó az EU-nak, akkor tényleg milyen előrelépésre van például a magyarok számára legfájóbb kérdésben a mai Unióban. A sor még hosszú.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. március 01. 20:08
A válást, többnyire az elváltak önértékelése követi.
pemete jakab
2023. február 26. 19:12
"Persze, de teljes tévedés azt gondolni, hogy ez ahhoz vezet, hogy hazánk elhagyja a NATO-t vagy az EU-t." Hogy mennyire maradunk NATO- és EU-tagok, az már egyre inkább a többiektől függ, mint tőlünk. (Igaz, pl. az EU-ból nincs kizárás, de azzal egyenértékű szavazati jog megvonás igen.)
olajfa1
2023. február 26. 18:17
A "feszültséget" a NATO és a EU "gumi szabályos törvényei" miatt alakult ki...
igen de nem
2023. február 26. 15:28
Majd kiöltözöl katonaruhába, aztán meglátjuk mire mész vele... vagy utólér a jégcsákány...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!