Ez nem harckocsi – nevezhetik a franciák annak, de nem az

2023. január 07. 07:51

Az az ukrán, aki ebben orosz harckocsival szembeszáll, rövid élettartamra számíthat.

2023. január 07. 07:51
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Orosz PR után francia PR. Ez nem harckocsi – nevezhetik a franciák annak, de nem az.  A páncélvédettsége egy rossz gyalogsági harcjárműé. Az az ukrán, aki ebben orosz harckocsival szembeszáll nagyon rövid élettartalomra számíthat. Ezt egy BTR-80A kilőné szemből. A semminél nyilván jobb – de első Ukrajnának adott nyugati harckocsinak mondani – uff...

Nagyon mozgékony: hát a július 14-i felvonuláson a macskakövön biztosan, de ez a kerekes valami úgy ragad majd bele a kemény 280 lóerejével az ukrán sárba, hogy az orosz propagandistáknak öröm lesz terjeszteni a videókat.

Ezt egy Abrams, egy Leopard 2 vagy bármely más valódi nyugati harckocsi megenné uzsonnára, de egy modernizált T-72-nek sem lesz nagy akadály, ha elékerül. Mondjuk zseniálisan a franciák, az »első nyugati ország, aki nyugati harckocsit adott«, erre fogunk emlékezni.”

Kép forrása: Wikipédia

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József Kiss
2023. január 14. 15:26
Önjáró löveg, kerekeken vagy inkább páncélozott gyalogsági harci jármű a BTR 80 francia megfelelője.
Szuper
2023. január 09. 09:37
Majd a német PUMÁK megolják a problémát! :-)))))))))))))))))))) https://hu.euronews.com/2022/12/20/hasznalhatatlanok-a-nemet-hadsereg-reszere-keszitett-puma-tankok "Nem kér többet a német fejlesztésű PUMA tankokból a német hadsereg, miután hétfőn egy hadgyakorlaton mind a 18, januártól NATO-misszióra szánt, tulajdonukban lévő Puma lerobbant - jelentette be Christine Lambrecht védelmi miniszter. A Bundestag épp a múlt héten szavazta meg a Pumák további beszerzését 850 millió euró értékben."
Ádámm
2023. január 08. 13:30
Ja kérem fogyasztói társadalomban élünk. Ez igaz még a harckocskra is,amit sok helyen bili acéllal vonnak be. De remélem a festése hibátlan és a csomagolás is megfelel az uniós előírásoknak,mert a legfontosabb az elrettentés. Az Oroszokról meg tudjuk,hogy ijedős fajta és,ha Macron meg haverjai elkezdenek igérgetni az Ukránoknak ilyen papírtigriseket rögtön Moszkváig húzódnak vissza.
orygabor
2023. január 08. 12:47
Nyilván nem egy T-80-al kell összehasonlítani, ez talán egy PSZH-nak felel meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!