Sem a diákoknak, sem a tanároknak nincs szüksége új minősítési rendszerre

2023. január 04. 19:35

Helyette minőségi oktatásra és megbecsült pedagógusokra lenne szükség!

2023. január 04. 19:35
null
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„Míg a Tudásmenet Budapest fele tart, a Népszava megírta: új pedagógus-minősítést vezetne be a kormány.

Ez csak újabb olaj lesz a tűzre, ugyanis a dokumentumban megjelenik az ideális pedagógus képe: nevelést-oktatást tekintse közszolgálatnak, melynek célja »a magyar nemzet fejlődése, gyarapodása«, valamint, hogy tartsa be az etikai elvárásokat, »viselkedésével, megjelenésével az intézmény és a magyar köznevelés jó hírét erősítse«. 

Vagyis az új minősítési rendszer

semmit sem javít az oktatás helyzetén

nem kezeli az oktatás problémáit egészben

nem a gyerekekről szól, hanem ideológiai elvárásokat írtak bele

megint csak azt a tanárt értékeli, aki csendben marad és nem áll ki a jogaiért

Sem a diákoknak, sem a tanároknak nincs szüksége új minősítési rendszerre - helyette minőségi oktatásra és megbecsült pedagógusokra lenne szükség! A Momentum arra kér mindenkit: támogassa a tanárokat és csatlakozzon a Tudásmenethez!”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MrStokes
2023. január 08. 15:06
Kiderülne mennyit érnek a KÉKSZALAGOS nem politizáló pedagogusok....... Elevickélnének mint eddig.
machet
2023. január 06. 20:34
Azt is mondhatnám hogy nekünk meg ilyen f@szokra nincs szükségünk mint te vagy.
sadán
2023. január 06. 16:56
Te milyen szakon végeztél, északon.
Kukubrenkó
2023. január 06. 08:39
A felforgatókat már rég ki kellett volna rúgni, nem megvárni, míg mártírt csinálnak belőlük! A nyúl vinné a puskát? Lehet állást keresni! "A közigazgatásban nagyon régen mérik a teljesítményt, évente minősítik a dolgozókat, továbbképzésen kell részt venniük. Ha nem teljesítik a követelményeket,  csökkenthetik a bérüket, sőt, el is bocsájthatják őket, de a juttatások nagy részétől biztos, hogy elesnek. A tanárok azt hiszik, hogy ha megtanulták, mikor volt a Mohácsi csata, vagy osztani-szorozni, helyesen írni, abból megélnek életük végéig??? Próbáltuk volna azt mondani, hogy minket ne minősítsenek... Vérlázító, amit művelnek a felforgatók! Köze nincs a béremeléshez!! Tehet a kormány bármit, semmi sem lesz jó nekik, mert a céljuk egyértelműen a kormánybuktatás."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!