Zelenszkij tanácsadója erkölcsből oktat bennünket, holott a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogait lábbal tiporják

2022. december 21. 12:50

Alekszej Aresztovics szerint Magyarországot ki kéne zárni a NATO-ból és az Európai Unióból is.

2022. december 21. 12:50
null
Szalma György
Kontra

„Zelenszkij tanácsadója szerint Magyarországot ki kellene zárni a NATO-ból és az Európai Unióból is. Erről a Do Rzeczy nevű lengyel lapnak beszélt Alekszej Aresztovics, az ukrán elnök egyik legfőbb bizalmasa és tanácsadója.

Indoklása szerint az a kollaboráns politika, amelyet a magyar kormány folytat, és amely ellentétes Európa és az euroatlanti közösség politikájával, nem maradhat sokáig büntetlenül.

Hozzátette azt is, hogy a vitatott kérdésekben minden alkalommal a NATO- és EU-tagállamok akarata áll szemben a magyar kormánypárt – nem pedig a magyar állam – érdekeivel.

A Mandiner szemléje szerint a politikus azt is hozzátette, hogy:

»Az erkölcsnek vissza kellene térnie a politikába«.

Mondta ezt annak a rezsimnek a kiemelt funkcionáriusa, amely a mai napig két lábbal tiporja a kisebbségek jogait, ellehetetlenítette az ellenzéki pártokat, kormánykézbe vette a teljes ukrajnai médiát, illetve háborús bűntettek elkövetésével is kapcsolatba hozható.

És ne higgyük, hogy Alekszej Aresztovics véleménye messze esik az ukrán kormány hivatalos álláspontjától. Tudniillik a kommunikációra nagyon ügyelnek Ukrajnában, elég egy kisiklás, és azonnal eltávolítják a bakizó hivatalnokot, csak és kizárólag a hivatalos narratíva mehet át.”

Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. december 21. 17:27
Az ukránok védik a hazájukat az életük árán is! Fegyir Sándor " Ukrajna állampolgárai vagyunk. A szülőföld védelme minden ember kötelessége, azért tesszük, hogy később a gyemekeink és unokáink szemébe méltósággal tudjunk belenézni. Szerintem szent kötelességünk megvédeni azt a földet ahol őseink éltek és most családjaink élnek. " A kárpátaljai egyetem tanára a frontról tart órát a diákjainak. https://uploads.disquscdn.com/images/3ddb20d96a4135ead77cf565cc35b049a8924acbaa00f5f9667ac237636dd6d0.jpg
mokány
2022. december 21. 14:57
Orwell , Nagy Testvér , endless war , birodalmak kora , age of empire ,
confitür
2022. december 21. 14:48
Emelt fővel távoznánk erről a trágyadombról.
Akitlosz
2022. december 21. 14:27
"Zelenszkij tanácsadója erkölcsből oktat bennünket, holott a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogait lábbal tiporják" Miért ne tennék, ha megtehetik? Ki akadályozza ezt meg, talán a szerző? Ha úgy járnának, mint az ukrajnai oroszok, azaz leöldösnék őket az ukránok, akkor sem tenne a világ ellene. Pár napja láttam egy november végén készült ukrán videót. Ukrán katona Bahmutban két helyi lakos civilt lőtt agyon azért, mert ők nem voltak hajlandóak önként átadni a lakásukat az ukrán hadseregnek. 1 nap telt az között, amikor kérte a hadsereg a civilek lakását és nem adták és aztán másnak visszamentek kivégezni, ami azt jelzi, hogy valószínűleg felsőbb parancsra és engedéllyel tették. https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/12/Bakhmut-1.mp4 https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/12/Bakhmut.jpg Magyarország sem fogja megvédeni a kárpátaljaiakat a kijevi rezsimtől, más meg pláne nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!