Nem vicces

2022. december 19. 07:31

A görög hatóságok befagyasztották Eva Kaili vagyonát. Nálunk történt ilyen?

2022. december 19. 07:31
null
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Azt azért még az EU parlamentjének ellenségei sem vitathatják, hogy az EP eddig példamutatóan kezelte a botrányt, nem csak gyorsan és keményen lépett fel a korrupt képviselőkkel szemben, hanem átfogó vizsgálatot is indított és leállított minden olyan programot, ami Katar érdekei szerint alakult volna. Meglehetősen korai kijelenteni, hogy a Katargate csak a szociáldemokratákat érinti, amint ezt itthon egyes kormányközeli médiumok hangoztatták: Manfred Weber, a kozervatív Európai Néppárt elnöke arra mutatott rá, hogy itt pártcsaládok felett álló ügyről van szó, így a fellépés sem állhat meg az egyes képviselőcsoportok határainál. Ráadásul az Európai Ügyészség egy kereszténydemokrata politikus mentelmi jogának felfüggesztését is kérte, tehát eshetnek még ki csontvázak a szekrényből.

A humoros, de inkább tragikomikus valójában az, hogy épp a mi vezetőink tartják viccesnek a botrányt egy olyan országban, ahol pillanatok alatt váltak milliárdossá a kormányfőhöz igen közel álló személyek. És ez esetben nem volt semmiféle ellenlépés, nem is lehetett, hiszen ez esetben az egész rendszer önmagát buktatná meg.

Nem mellékes az sem, hogy a görög hatóságok például befagyasztották a korrupcióval vádolt Eva Kaili összes vagyonát. Akkor lenne okunk a vidámságra, ha itthon is hasonló retorzió érne minden korrupt politikust és köreiket.”

Fotón: Eva Kaili (REUTERS/Yiorgos Karahalis)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. december 19. 20:22
A szerző első ránézésre nagyon kezdő.Fejlődni kellen, ha már eddig nem sikerült.
Nicki
2022. december 19. 19:59
Megjegyzem, nem az EP kezdett nyomozni (10 ev utan), hanem a belga rendörseg.
Anyádcsipája
2022. december 19. 18:30
"Akkor lenne okunk a vidámságra, ha itthon is hasonló retorzió érne minden korrupt politikust és köreiket.” -- de nem így történt. 2010 előtt sem, 2010-ben sem, ezért még mindig ott okoskodhatnak, ahelyett, hogy el lennének tiltva a közügyektől. Igen, mindegyik, Gyurcsányostól, fideszestől, egy az egybe, aki részt vett az ország szétrablásában bármiképpen!
Syr Wullam
2022. december 19. 16:55
"A görög hatóságok befagyasztották Eva Kaili vagyonát. Nálunk történt ilyen?" Miért, a görög csöcsinek van vagyona nálunk is? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!