Bloomberg: Orbán egyre közelebb kerül a népirtó imperializmushoz

2022. december 05. 08:01

A lap publicistája szerint a Nagy-Magyarország térkép szerves része Orbán hiper-nacionalista beidegződésének.

2022. december 05. 08:01
null

„Egy sál csak egy sál, de ha az Nagy-Magyarországot ábrázolja, és Orbán Viktor magyar miniszterelnök viseli,akkor már akad egy kis probléma” – véli a Bloomberg véleménycikkének írója, Andreas Kluth.

Szerinte „Orbán, a szélsőjobboldali, populista 2010 óta módszeresen rombolja országában a jogállamiságot, a demokratikus normákat és a civil szervezeteket.

Ráadásul modell a nyugati autokrata-jelölteknek”.

A szerző szerint a Nagy-Magyarország térkép mindenhol felbukkan, ahol Orbán jár, és szerves része a miniszterelnök „hiper-nacionalista beidegződésének”. Szerinte „megvan az oka, hogy más európai nemzetek nem játszadoznak az irredentizmussal, és az EU megköveteli, hogy tagállamai ne vonják kétségbe a határokat, inkább csökkentsék azok fontosságát. Magyarország ezt a 2004-es csatlakozás során elfogadta”.

Hozzátette: „Orbán paleo-nacionalizmusában azonban különösen zavaró, hogy szándékosan az ellenkező irányba megy,

Ez egy trendbe illeszkedik, melynek része Putyin Ukrajna elleni agressziója, és amelynek az ukránok hősiesen ellenállnak. Ukrajna épp ezért nem volt elragadtatva Orbán sáljától, és a kijevi vezetés be is kérette az ottani magyar nagykövetet, akinek jól a fejére is olvastak.”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. december 06. 09:05
A kurva anyátokat!
kemjuma
2022. december 06. 07:08
Andreas Kluth nevét ismeri valaki az anyján kívül? Orban Viktor nélkül meg ugy tűnik, se irott, se elektronikus sajtó nem tud létezni. Minel vadabb baromságot irnak róla, annal inkább látnak tisztan az emberek, es novekszik a szavazotabor.....
Gábor67
2022. december 05. 23:37
Ennek az Andreasnak elmentek otthonról. Ekkora cirkuszt csapni egy sál és egy térkép miatt. A sógoroknak is azért nagy a szájuk ebben a témában, mert nehéz beismerniük hogy ők is kaptak a rablott földekből. Inkább foglalkozzanak a saját történelmükkel. Mondjuk a Habsbourg házzal. Miért is lettek ennyie belterjesek, vajon nem a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás volt az oka? Jó kutató munkát Andreas!
Zilizi Gábor
2022. december 05. 21:01
irredentizmus, paleo-nacionalizmus, hiper-nacionalista Ezek csak kitalált szavak, nem is léteznek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!