Alakul az új világrend keleten is

2022. december 17. 18:40

A militarista Japán többet nem kamuzza, hogy pacifista.

2022. december 17. 18:40
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

„Japán a II. világháború óta papíron pacifista és csak védelemre rendezkedett be, ez pedig azt jelentette a gyakorlatban eddig, hogy a repülőgéphordozóikat partvédelmi célokat szolgáló korvettként és naszádként regisztrálták. A kialakulófélben lévő új világrend viszont arra sarkallja Tokiót, hogy ezentúl ne rejtegesse haderejét és igazi arcát. A felmérések szerint Japán gyors felfegyverkezése a választók mintegy 70 százalékának támogatását élvezi, ami arra világít rá mind közönségesen, hogy a japánok is pont annyira megváltoztak, mint a németek.

A tokiói kormány közölte, hogy eddig elképzelhetetlen, 320 milliárd dolláros haderőfejlesztést indít meg, amely a szigetországot Kínára és Észak-Koreára csapást mérni képes rakétákkal fegyverzi fel. Mindezt természetesen a regionális feszültségekkel és Oroszország ukrajnai inváziója által miatti aggodalmakkal igazolták.

Nekik ugye eszükbe nem jutott volna fegyverkezni, csak hát a körülmények kényszerítő ereje…

Kisida Fumio miniszterelnök hibátlanul felmondta a nyugat-európai vezetők által unalomig ismételgetett panelt, mely szerint azért kell fegyverkezni, mert Moszkva Kijev után Berlint, Párizst és New Yorkot fogja megtámadni. A japán kormány ezért most attól tart, hogy az oroszok tapló viselkedésén Peking felbátorodik és rövid úton megtámadja Tajvant, ami – hogy, hogy nem – fenyegeti a közeli japán szigeteket, mivel megzavarja a csúcstechnológiás félvezetők szállítását és blokkolja a közel-keleti olajellátást biztosító tengeri útvonalakat. (A japánok a világháborúba is azért ugrottak bele, mert az amerikaiak nem szállítottak a haditengerészetüknek olajat. Meg azért, mert imádtak háborúzni. – a szerk.)”

Nyitókép: A japán hadsereg szárazföldi önvédelmi erő harci járművei tüzérségi éleslövészeten vesznek részt a Higasi Fudzsi gyakorlóterepen, a Tokiótól északnyugatra fekvő Gotemba közelében 2019. augusztus 22-én.MTI/EPA/Majama Kimimasza

 

Soha nem látott fegyverkezésbe kezd Japán - Kínai-amerikai harapófogó Kelet-Ázsiában I.

Az Egyesült Államok azt szeretné, ha a legtöbb ország csatlakozna Kína gazdasági-katonai elszigetelésére tett erőfeszítéseihez, különösen a Kínához közel eső térségben. Mivel Japán és Dél-Korea mindeddig pragmatikusan viszonyult Oroszországhoz és Kínához, így az éleződő konfliktussal még nehezebb a döntés.

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2022. december 18. 14:34
Ha békét akarsz, készülj háborúra, igaz?
kiss.istvan770
2022. december 18. 11:37
"Kisida Fumio miniszterelnök hibátlanul felmondta a nyugat-európai vezetők által unalomig ismételgetett panelt, mely szerint azért kell fegyverkezni, mert Moszkva Kijev után Berlint, Párizst és New Yorkot fogja megtámadni." Ugyanakkor hülye aki elhiszi, hogy Japán hűséges barátja annak az USA-nak, amelyik két atombombát dobott rá.
18.0 fok
2022. december 18. 09:54
gecihülye ez a díszzsidó.
Gyzoltan
2022. december 18. 07:17
Nagyon még ne beszéljünk Japánról! -addig nem is beszélhetünk, míg a hazánkat is megszálló amerikaiak ki nem takarodnak a japán szigetekről..! -amint német Németországról sem! Putyin is enyhíthetne az Oroszországra helyezett internacionalista "liberális" nyomáson, az Oroszországra helyezett "liberális" terror-intézkedéseken, ha maga is kivonulna a megszállt japán területekről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!