Orosz hadifoglyok kivégzése: Ukrajna szemernyivel sem különb Moszkvánál

2022. november 22. 16:26

Az ukrán katonai vezetés ráérezhetett arra, hogy a nyugati közvélemény sokkal elnézőbb velük, mint másokkal.

2022. november 22. 16:26
null
Szalma György
Kontra

„Az ukrán hadsereget, annak vezetőit és a Kijevben székelő kormányzatot egyaránt háborús bűnök terhelik. Ez immár bármiféle túlzás nélkül kijelenthető. Pontosabban korábban is megállta volna az igazság próbáját a kijelentés, a napokban azonban »papírjuk« is lett erről az ukránoknak.

Azt persze ki kell hangsúlyozni, hogy az ukránok háborús bűncselekményei nem mentik fel az oroszokat az általuk elkövetett gazemberségek terhe alól, ahogy nem jogosítja fel őket semmi arra, hogy az ukránokat tromfolva vágjanak vissza.

A hadviselésnek megvannak a törvényei, amelyeket azok védelmében alkottak, akik védekezésre képtelenek, vagy nem akarnak részt venni a harcokban. Ezeket a törvényeket azonban mindenki rendre felrúgja. Igen, az ukránok éppúgy, mint az oroszok.

Az ukránok semmiféle erkölcsi fölénnyel nem rendelkeznek az oroszokkal szemben. A háború kitörése előtt ukrán szabadcsapatok orosz civileket gyilkoltak meg vagy űztek el lakóhelyükről.

Az orosz kisebbség rovására gyakorlatilag az összes olyan bűncselekményt elkövették, amely miatt akár az ukrán vezetés egészét a bíróság elé lehetne vinni. A most visszafoglalt területek orosz lakossága nem véletlenül menekül az ukrán hadsereg elől. Attól kell ugyanis tartaniuk, hogy a bevonuló katonák az orosz civileken állnak majd bosszút.

És ne legyenek kétségeink, bármi történne az oroszokkal, az egy cseppet sem hatná meg a nyugati közvéleményt. Ami ugyanis nem jelenik meg a fősodratú nyugati médiában, az meg sem történt. Kivételek persze adódnak. Időnként. De olyanok, melyek kiszivárgását már amúgy sem lehetne megakadályozni.”

 

Nyitókép: ANATOLII STEPANOV / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
loci__
2022. november 25. 17:39
Határokat lezárni az ilyen jellemtelen ukrán metszett faszú menekülő soviniszta szarjankó fasiszták elöl, mind a magyar határon és a román határon!! Határoknak csukva kell lenniük. Az ukránok hazug magas hőfokon égő sovinizmusa és annak mértéke a határtalan csillagos egekig ér fel és ezt nekünk nem kell tolerálnunk, a kiadott tartózkodási engedélyeinket az utolsó emberig vissza kell vonnunk az ukránoktól és azok laktathatásától szóló engedélyeket is. Menjenek vissza oda ahonnan jöttek Isten hírével ezek fasiszta soviniszta ukrán cigányok. Amilyen az adjon Isten, akkor olyannak is kell lennie a fogadj Istennek is!! Minden féle támogatást az ukrán soviniszta cigányoktól meg kell vonni és tagadni, légyen az orosz gáz és kőolaj származék visszaforgatása, gyógyszer, humanitárius adományok beszüntetése stb. !! A Szíjártó úr is elmehetne már a jó kurva nénikéjébe az ukránok tevékenységének "elfogadhatatlan" minősítésével az ukikkal szemben sajnos úgy tűnik Önnek nem telik többre, ez pedig nem több Ön részészéről mint az albán légvédelem ököl rázása az ég felé!! Amikor is az ukik magyar vállaltok működését lehetetlenítik el!! Fel kell szólítani az ukránokat, hogy 1 héten belül hagyjanak fel ezen tevékenységükkel, mert minden eddigi segítséget, támogatást és erőforrás átadást azonnal be fog szüntetni Magyarország határzár bevezetése mellett legalább 1 évig !! Szíjártó és Orbán urak, ha van a magyar büdzsében 70 milliárd forint ami állítólag nincs és nem volt ott, azt miért is akarják az ukrán háború feneketlen gödrébe beszórni?? Ebből a kidobni szánt pénzből szerintem konszolidálni kellene a forrongó tanárok bérköveteléseinek egy jó nagy részét!! Szíjártó úr kevesebb röpködést és több valós politikai tartalmat és eredményt !! A magyar karitászok is olyanok az ukrán soviniszta menekülteknek álcázott fasisztákkal szemben, mint a földközi tengeri embercsempészek. Úgy hogy még élek a magyar karitászoknak egy kurva kanyit sem fogok juttatni sem pénzügyileg, sem társult anyagiasságban!!
csjanos
2022. november 23. 10:11
....igaz...semmivel sem különbek...egy iskolába jártak...
Gyzoltan
2022. november 23. 07:33
Kimondani is nehéz, hát még leírni hogy ami ott történik Ukrajnában, az a zsidóság háborúja egyszerre az ukránok és oroszok, a keresztények ellen, a már bevált zsidó metodika szerint! A II Világháborúban is, a zsidó kommunista ügynökök gondoskodtak a németek elleni kegyetlen atrocitásokról, melyekre a németeknek kötelező volt hasonlóan felelni, de megérte a sok ártatlan halott, hisz fenntartható volt a németek iránti zsidó gyűlölet... HILAIARE BELLOC, híres történész, G.K. Hetilapjában 1937 február 4-én: "A kommunista propaganda világszerte szervezés és irány tekintetében zsidó ügynökök kezében van. Ha valaki nem tudja, hogy az Oroszországi bolsevik mozgalom zsidó, arról csak azt tudom mondani, hogy ő a mi siralmas sajtóelhallgatásaink áldozata." -nos a merényletek szervezése is a zsidó ügynökök kezében volt, amint az egész II. Világháború sorsa is! -csak egyszer már tudomásul kellene venni...
Lajoss
2022. november 23. 07:06
Otthon kellett volna maradni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!