A hazaárulás súlyos fogalom, de most használni kell

2022. november 25. 19:42

Hogyan fordulhatott az elő, hogy politikai vezetőknek megfelelő volt, hogy egy NGO több mint 3 milliárd forintot öntsön a kampányukba?

2022. november 25. 19:42
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Hasonló ez ahhoz, amikor egy tehetségkutatóban már az első meghallgatáson azt állítják a kedves delikvensről, hogy világszínvonalon énekelt, ilyen hanggal minimum a Scalában van a helye, aztán a következő rostán úgy esik ki, mintha ott sem lett volna. Ha elkoptatjuk a jelzőket, akkor pontosan ott és akkor nem fejtenek ki hatást, ahol és amikor arra a legnagyobb szükség lenne.

Ez a mostani azonban más helyzet. Mert minekutána a Nemzetbiztonsági Bizottság bizonyos minősített iratokat nyilvánosságra hozott, ezúttal tényleg, visszavonhatatlanul és magyarázhatatlanul a hazaárulás árnyéka leng egy sor ember, politikai aktor feje felett. Hogyan fordulhatott az elő, hogy politikai vezetőknek megfelelő volt, hogy egy NGO több mint 3 milliárd forintot öntsön a kampányukba? 3 milliárd forintot! Korányi Dávid, az Action for Democracy vezetőjének – annak a szervezetnek, amely ezt a pénzt a magyarországi felhasználók között szétosztotta – állítása szerint ez az összeg kizárólag diaszpórában élő magyarok adományaiból jött össze. Számoljunk egy kicsit, hogy önök is lássák, mennyire hihetetlen ez! Ha és amennyiben elfogadjuk, hogy ezek valóban mikroadományok, akkor átlagosan 10 ezer forintos adakozásnál – ami lássuk be, azért nyugaton sem annyira aprópénz – 300 ezer ember összefogására van szükség. 300 ezer diaszpórában élő magyarra! Mennyire hihetetlen ilyen szemszögből vizsgálva? Amikor ellenzéki sajtótermékek pár ezer forintos adományokért küzdenek – hogy erre mekkora szükségük van a valóságban, az egy másik cikk témája lehetne -, akkor Korányi Dávid őszintén, apró kuncogás nélkül képes azt állítani, hogy ők a kampányidőszakban jóval több, mint negyedmillió magyartól kaptak adományokat. 

És tessék mondani, a választásokon hol maradtak ezek a voksok?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2022. november 28. 07:31
Én egy szoval sem mondtam, hogy valami lehet, de az általa és Dobrev cégei által # kezelt # euro pénzek jelentös része valahol eltünt, ahogy azt sem tudjuk hova tüntek a föváros millioi, amit Tarlostól örökölt.
Lajoss
2022. november 27. 14:36
Trombi,az oroszok szolgálatánál nincs nagyobb hazaárulás!
Szorgos Lajhár
2022. november 27. 10:11
CUNCIMÓKUS
korona.2.0
2022. november 27. 08:52
Kik szervezték ezeket a pénzeket ? Válasz: zsidók. Csak menjetek végig a személyeken, neveken, MIND zsidó. A többi a bérenceik, akiket korrumpáltak. Még mindig nem világos, hogy kik is a zsidók ? Vagy világos, de NEM SZABAD RÓLUK BESZÉLNI, mintha zsidók nem is léteznének a világon, meg ugye nálunk sem. És ők, a zsidók ezt hogyan érték el ? A PÉNZÜKKEL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!