Podoljak Orbán sáláról: A véres háborúk ugyanúgy kezdődnek, a kis vezetők nagy birodalmakról álmodoznak

2022. november 23. 19:46

„Aki a 21. században történelmi traumákon való élősködéssel akar politikai hasznot szerezni, az veszélyezteti a nemzetközi biztonságot” – fogalmazott.

2022. november 23. 19:46
null

Mihajlo Podoljak, ukrán elnöki főtanácsadó is reagált Orbán Viktor nagy-magyarországos sálára. 

 

Ruhadarab úgy még nem akasztotta ki a világot, mint Orbán Viktor sálja - mutatjuk a reakciókat!

Érdekes dolog esett meg a kül- és belpolitika porondján: mindenki beindult egy sáltól. Mindenki meglátta a lehetőséget abban, hogy valami szépet s jót írjon a magyar miniszterelnökről. Kis túlzással kijelenthető, hogy ruhadarab így még nem akasztotta ki a világot. (Igen, talán még Justin Trudeau kanadai kormányfő „zoknidiplomáciáján" is túlmutatott az Orbán Viktor sáljára adott reakciócunami.)

 

„A véres háborúk ugyanazzal a forgatókönyvvel kezdődnek:

Bárki, aki a 21. században történelmi traumákon való élősködéssel akar politikai hasznot szerezni, az veszélyezteti a nemzetközi biztonságot. A történelem meg nem tanult leckéi ismétlődnek. Még Magyarországon is”– írta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója Twitteren, miután Orbán Viktor nagymagyarországos sálban nézte Dzsudzsák búcsúmeccsét

 

 

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2022. november 24. 14:46
Ukrajna történelme csupán annyi, hogy a Szovjetunió része volt, kisebb területtel, mint a mostani csonka Magyarország. Úgy lopkodták össze a mai területüket innen-onnan, mit egy kis gömbőc.
Krupp Skya
2022. november 24. 10:45
Régi vicc új köntösben: Zselét elüti a vonat és levágja a fejét. Hivják Podol Jákobot, hogy azonositsa Zselé elvtársat. Elvtársak ez nem Zselé elvtárs Zselé elvtárs egy fejjel magasabb.
Dobrevita
2022. november 24. 10:42
"a kis vezetők nagy birodalmakról álmodoznak" Mondja egy olyan ország főtanácsadója, akik egész Európát leuraló militarista náci birodalom építéséről álmodoznak.
Krupp Skya
2022. november 24. 10:36
Zelinszkij az ukrán Sátán, Háborog Orbánnak sálán. Akkor lesz igazi béke Pokolják, Ha Zselét hullazsákba pakoljál. Rúg még kettőt, vagy hármat a magyaron, Neked sem lesz fej biz a koszos nyakadon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!