Mese a magyar nacionalizmusról, az orosz bombákról és a türk vízióról

2022. november 17. 11:20

Török gyerek elvágta, magyar gyerek nem bánja.

2022. november 17. 11:20
null
Ónody Gomperz Tamás
Jelen

„A magyar társadalom egyik fele által kitartóan bálványozott, a másik felét csendes mélabúba süllyesztő Orbán Viktor a baráti Üzbegisztánban járt az elmúlt héten, ahol kijelentette: teljes mértékben támogatja a Türk Államok Szervezetének munkáját, és azon lesz, hogy a következő évtizedben »a türk víziót sikeresen végrehajthassák.«

Helyezzük ezt a türk víziót, úgyis mint nemzetstratégiai célkitűzést történelmi kontextusba.

Magyarország államformája régóta a sérelmi nacionalizmus. Hivatalos nyelve a szüntelen duzzogás, fizetőeszköze a nekünk minden jár. A szuverenitásunk szent, de a tanáraink bérét fizesse ki más. Nem fizeti ki? Persze, hogy nem, hiszen ellenünk évszázadok óta összeesküdnek, velünk folyamatosan kiszúrnak, minket állandóan kioktatnak, rólunk rendszeresen megfeledkeznek – ahelyett, hogy meghálálnák nekünk mindazt a temérdek áldozatot, amit a világért hoztunk.

Ómagyar Schmidt Mária-siralom.

A sérelmi nacionalizmus központi fogalma természetesen Trianon. Holott Erdélyt nem az első világháborút lezáró béketárgyaláson vesztettük el, hanem 1526 után, amikor a Türk Államok Szervezete (lánykori nevén: Oszmán Birodalom) berendezkedett a magyar királyság területén. Utána soha nem volt Erdély a szuverén Magyarország része. Amikor Erdély újra Magyarországhoz tartozott, akkor a magyar állam már nem volt független. Amikor az lett, nem tartozott hozzá Erdély. A 150 éves hódoltság alatt indultak el azok a demográfiai folyamatok, amelyek később lehetetlenné tették a történelmi Magyarország egyben tartását.

Tehát: a magyar történelem legnagyobbnak tartott tragédiájáról nem a franciák, a románok, a zsidók, a szabadkőművesek, a sorosista civilszervezetek és a brüsszeli szankciók tehetnek, hanem azok, akik a türk víziót egykor sikeresen végrehajtották.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viribus Unitis
2022. november 17. 17:33
Akkor ezen gondolatmenet szerint Oroszország még mindig Szovjetunió, sőt cári, az USA, meg az Brit birodalom most már 51 gyarmata. Szóval akkor baj, ha Kínával kereskedünk (mint a Németek), ha Oroszországgal kereskedünk (mint az USA), ha a németeknek autót gyártunk, akkor összeszerelőüzem vagyunk, akkor az a baj. Minden is baj, tehát pusztán ocsmány hülyeség az egész.
Viribus Unitis
2022. november 17. 17:27
Most azon gondolkodom, hogyan lehetett 10 sorban ennyi sötét ostobaságot összehozni.....
zakar zoltán béla
2022. november 17. 16:50
ZELENSZKIJ-jövőmúlt...stb
csulak
2022. november 17. 16:21
rotyog a baloldali moslek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!