Niedermüllerék hűségesküt tettek az amerikai nagykövetnek

2022. október 03. 09:28

Ez a fotó kísértetiesen emlékeztet egy 32 évvel ezelőtti (1990) fogadásra.

2022. október 03. 09:28
null
Stefka István
Stefka István
Pesti Srácok.hu

„Ahogyan elnézem ezt a fényképet, ezt a tülekedést, amint Niedermüller Péter DK-s polgármester beleragad, beleliheg az új amerikai nagykövet, David Pressman nyakába, bizony letagadhatatlan az a szolgalelkűség, a feltétel nélküli kiszolgálása idegen érdekeknek az ott dörzsölődő László Imrén, Baranyi Krisztinán át Szaniszló Sándorig, mint egykor szellemi vagy vérbeli elődeik a szovjet elvtársak s..g.t nyalták.

Niedermüller közösségi oldalán dicsekedett el azzal, hogy végre egy képre kerülhetett az amerikai politikussal. David Pressman amerikai nagykövet fogadásán ott voltak a többi között Márki-Zay Péter, Iványi Gábor Szabó Tímea és az összes baloldali polgármester is. Ez a fotó kísértetiesen emlékeztet egy 32 évvel ezelőtti (1990) fogadásra, amikor is az Egyesült Államok budapesti nagykövete fogadást adott zugligeti rezidenciáján, a rendszerváltás hajnalán szintén csak liberálisoknak, ál-antikommunistáknak. 

Mező Gábor kutatásaiból tudjuk, hogy Mark Palmer hogyan képzelte el a rendszerváltást az amerikai és a magyarországi hálózat segítségével. Palmer a nyolcvanas években Magyarországra érkezve először a Szabad Kezdeményezések Hálózatának tagjaival, a két későbbi SZDSZ-essel, Kis Jánossal és Rajk Lászlóval ült le. Egész ittléte alatt az SZDSZ-t támogatta.

1989 végén váltott, Soros, Munk és Lauder tanácsára üzletember lett. Médiavállalkozásával Csehországban, Ukrajnában és Romániában is a piac fontos szereplője lett, Magyarországon Baló Györggyel próbálkoztak, de Horn Gyula nem kért belőlük. Nem akart egy SZDSZ-es, amerikai tévét. Partnere volt még a Wallis, azaz Bajnai Gordon. Utóbbi tüntette ki 2009-ben.”

Címlapfotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2022. október 04. 09:42
Már csak a rabbi hiányzik! De Köves Slomóra ne számítsanak. Annak több esze van.
csjanos
2022. október 04. 09:10
.....jó kép...eltartottak..a libsi hazaárulók...pfuj
kerekperec
2022. október 03. 23:47
Emlékszel stefka mikor te is az egykor szellemi vagy vérbeli elődeid a szovjet elvtársak s..g.t nyaltad?
Lajoss
2022. október 03. 20:29
Ez a vén,szaros Stefka et.még mindig?! Káderhiány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!