A baloldal szerint 80 ezren voltak a tanártüntetésen, de ez nagyon nem fedi a valóságot

2022. október 25. 14:13

Sokan voltak vasárnap, de nem annyian, mint amennyit Fekete-Győr Andrásék mondanak.

2022. október 25. 14:13
null
Rőfös Géza
Kontra

„80.000 tüntető a tegnapi demonstráción…

Ez még gombócból is sok!

Sajtóhírek és ellenzéki politikusok madárjóslás-pontosságú becslései alapján a Facebook-visszaigazolások (22 ezer fő) közel négyszerese jött össze az október 23-i, a Műegyetem rakparton megrendezett tüntetésen. Igen nehéz empirikus módszerekkel cáfolni vagy igazolni ezeket az állításokat, mert ellentétben például egy beléptetőkapus, karszalagos fesztivállal, itt sem infrastruktúra, sem szándék nincs a tömeg pontos mérésére.

Bár az ellenzéki sajtó a kormánypárti rendezvények (például a Békemenetek vagy a nemzeti ünnepek tömeggyűlései) után előszeretettel közöl lekicsinylő számokat, mi nem szeretnénk a számháborúval megtámogatott relativizálás hibájába esni.

A tüntetés relatíve pártpolitikától mentes volt, szenvedélyes és elkötelezett emberek tízezrei gyűltek össze, ez talán a rendezvény sikerének igazi fokmérője. A tanárok és szimpatizánsaik hónapok óta dühösek, ennek pedig sűrűn és hatékonyan hangot is adnak.

Amivel érdemes egy kicsit foglalkozni, hogy milyen módon alkothatunk viszonylag pontos képet magunk számára arról, milyen létszámú rendezvényen voltunk.

A nyolcvanezres becslés és hasonlók általában a tömeg közepén a közösségi élmény által eufóriába került lelkes véleményvezérek vágyvezérelt saccolásai, hisz innen az ember akármerre is tekint, mindenhol a vele azonos ügyért küzdő emberek sokaságát látja.”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2022. október 26. 13:02
Tudjuk,a kommunisták szerint ugyanannyi területen,ahol a Békameneten 500ezren férnek el,a magyarok max 20ezren.:DDDDDDDDDDDD
Intar
2022. október 26. 12:41
Ellenzéki süketelés. A jelenlévők túlnyomó többségének semmi köze se az oktatáshoz, se a tanuláshoz.
pemete jakab
2022. október 25. 22:16
"A baloldal szerint 80 ezren voltak a tanártüntetésen, de ez nagyon nem fedi a valóságot" Teljesen mindegy, hányan voltak. Az oktatás romokban, ezt mindenki tudja. A kormány is. Csak éppen nem tesz semmit, pedig ez neki feladata lenne.
Kotucso
2022. október 25. 21:14
Szavazójuk is mindig kétszer annyi van mint a Fidesznek. Csak azok a fránya választások ne lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!