A kormány tizenhét vállalásban állapodott meg az Európai Bizottsággal

2022. október 13. 22:21

Ez a kölcsönös tiszteleten alapuló, konstruktív párbeszéd eredménye.

2022. október 13. 22:21
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„A Bizottsággal való megállapodás érdekében lefektetett magyar vállalások szakmaiságát és hatékony megvalósítását látva a Bel-és Igazságügyi Tanács ülésén a tagállamok úgy döntöttek, hogy két hónappal, december 19-ig meghosszabbítják a kondicionalitási eljárásban lefektetett határidőt.

A Kormány 17 vállalásban állapodott meg az Európai Bizottsággal, ezek döntő részéhez a szükséges törvényjavaslatokat előterjesztettük, melyeket az Országgyűlés már el is fogadott.

A tagállamok döntése most lehetőséget ad arra, hogy a folyamat sikeresen lezáruljon, ami nemcsak a törvények elfogadását és hatályba lépését jelenti, hanem a végrehajtásukat is, különös tekintettel az Integritás Hatóság felállítására.

Ez a kölcsönös tiszteleten alapuló, konstruktív párbeszéd eredménye.”

Nyitókép: Varga Judit Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CNIROLsorazsem
2022. október 14. 22:30
És Brüsszel miatt nem lehet napelemet telepíteni vagy mert az állam csak kizsigerelte a hálózatot amióta át vette a fejlesztés helyett?!
tapir32
2022. október 14. 18:07
Magyarország jogállam és demokrácia. A fékek és ellensúlyok rendszere kiépített és jól működik. Az ellenzék az alkalmatlan, és az elnyomott áldozat szerepében tetszeleg. Ugyanakkor, felelőtlenül terjeszti demagógiáját. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk! Az EU jelentések politikai nyomásgyakorlás céljából készültek. Tartalmilag üres frázisok halmazai. Konkrétum alig. A bolhából elefánt gyártás szép példái. Demagóg irományok. A baloldaliak hazugságokkal és csalással megtévesztették az EP-t és annak bizottságait. A gátlástalan hazudozás nem az eszesség megnyilvánulása hanem, szociopátia. Egyúttal, a butaság beismerése. Azért kell a hazudozás mert, tisztességes úton semmire sem mennének. A hazai választásokon a hazugságaikkal együtt is leszerepeltek. 4x2/3
Lajoss
2022. október 14. 17:13
A kleptokráciát lehetetlen tisztelni.
FAdamus
2022. október 14. 13:27
Melyik lyukból bújt elő ez a sok ocsmány, bunkó, proli HVGs kommentelő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!