Tegnap nem folytatódott az ellenzék tavasz óta tartó vesszőfutása az időközi választásokon

2022. október 03. 11:20

Nem egy dékás az árnyékkormány sikerét olvasta ki az eredményből – nem vicc, láttam.

2022. október 03. 11:20
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Legyen itt ez is. Tegnap nem folytatódott az ellenzék tavasz óta tartó vesszőfutása a budapesti időközi választásokon. A II. kerületben imponáló magabiztossággal tartotta meg jelöltjük a körzetet az ellenzéknek, mely tényből különböző országos politikusok máris messzemenő következtetéseket vontak le.

Szerintem viszont remekül illeszkedik abba trendbe, amelyet az áprilisi választást követő első időközi szavazási dömping előre jelzett. Akkor azt írtuk, hogyha egy helyi ellenzéki »valamiféle NER-rel szembeni politikai kísérletként tekint a tevékenységére« akkor ki fog kapni. »Az önkormányzati tisztség csak akkor hajt hasznot betöltőjüknek, ha nem a pártügyekre koncentrál, hanem a hagyományos kijáró-, országos ügyektől távolságot tartó szerepét teszi magáévá.«

Történetesen a választás napján jártam a körzetben, és ismerősöm is lakik arrafelé. Csupa-csupa helyi üzenet. Felújításról, parkosításról, a piac élénkítéséről és mindenhol a helyben jelenleg igen népszerűnek tűnő helyi polgármester neve és/vagy képe. Sikerült helyi ügyekről döntő voksolássá tenni a választást. »Csak így tovább« – hirdette a szlogen.

Ehhez képest nem egy dékás az árnyékkormány sikerét olvasta ki az eredményből – nem vicc, láttam –, mások meg az összefogást méltatták. Örsi Gergely polgármester viszont a választást követő posztjában 1. megemlékezett az elhunyt képviselőről, akinek a halála miatt ki kellett írni a választást, 2. megköszönte a részvételt azoknak, akik elmentek szavazni, 3. gratulált a győztes jelöltnek, 4. gratulált az alulmaradt fideszes jelöltnek. Eszem ágában nincs erről vitázni, mindenki döntse el, melyik a célravezető magatartás.”

A nyitóképen Örsi Gergely / Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hydra Esus
2022. október 04. 06:01
Bp nem érdekel, az ország annál inkább. Az sem izgat, ha kamugeri újrázik, lényegtelen.
jánosbácsi
2022. október 03. 18:56
Ne ríjjá mán Andrea . Kapd be az ujjadat oszt aluggyá.
kukubenko
2022. október 03. 15:15
Na megjöttél te is, te büdösszájú böszmefelszopó yobbikoskretén. Undorító egy mocskos végbélféreg vagy. Aki nem kíváncsi ennek a 444-hvg baromállatnak az agymenéseire, ezzel a szkriptel blokkolhatja. Fertőtlenítsük ki a mandinert!!! https://greasyfork.org/hu/scripts/443749-hide-mandiner-user
csak ésszel
2022. október 03. 14:16
"Csupa-csupa helyi üzenet. Felújításról, parkosításról, a piac élénkítéséről és mindenhol a helyben jelenleg igen népszerűnek tűnő helyi polgármester neve és/vagy képe. Sikerült helyi ügyekről döntő voksolássá tenni a választást." Szerintem nem ez számított. Gulyás Gergely Hír TV-ben elhangzott szavait citálnám ide: "Soha nem gondoltam volna, hogy a kommunisták utolsó menedéke a budai hegyekben lesz."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!