Iker Casillas másfél óráig hős volt

2022. október 10. 18:06

A pápábbak a pápánál egyből tudják Casillas helyett, hogy meggondolta magát, vagy rájött, hogy ez nem szép, és most próbálja másra kenni.

2022. október 10. 18:06
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Iker Casillas másfél óráig hős volt.

Utána zavar és felháborodás. Figyeljünk a jellemző szóhasználatra: Casillas coming outolt (tény), majd törölte a posztját (tény), és azt állítja, hekkelés volt (állítólag). A pápábbak a pápánál egyből tudják Casillas helyett, hogy meggondolta magát (gyáva), vagy rájött, hogy ez nem szép, és most próbálja másra kenni (bunkó és gyáva). Így megkapja a magáét Puyol is, aki poénkodós szerepjáték stíljében ezt fűzte hozzá a(z ál)tweethez: »itt az idő elmondani a történetünket«. Vagyis a két világbajnok (de legalábbis az egyik) megelégelve Casillast övező találgatásokat eljátszotta, hogy meleg (ezt nyomtatásban másként írnám, de eljutottunk odáig, hogy bizonyos kifejezések, még ha jobbak, adekvátabbak is, csak a nyomdafestéket tűrik, az algoritmusokat nem).

A kötelező érzékenykedést azután hozta is a labdarúgásban egyik elsőként előbújó Josh Cavallo ausztrál focista, aki számára rossz volt látni, hogy legendás példaképei gúnyt űznek a coming outból és a »közösségéből«. »Ez több mint tiszteletlenség« – emelte föl az ujját Cavallo illemtanár emlékeztetve arra, hogy a szabad világban bizonyos témákat illetően csak egyféleképpen lehet megnyilvánulni.

Mi is lenne a tétován csellengő tömegekkel sorvezetők nélkül? Valószínűleg ugyanaz, mint sorvezetőkkel: néha az igazság, a méltányosság, a kiválóság felé menetelnének, néha meg nem. Mert például a coming out sem olyan, hogy csak egymódon lehet hozzá viszonyulni. Egészen más, amikor személyes bátorságot igényel és az egyenjogúságért való küzdelem része – mint a múltban vagy fundamentalista teokráciákban –, vagy, mondjuk, napjaink nyugati társadalmaiban, azoknak is a tetején, amikor semmiféle merészséget nem igényel a szexuális orientáció megvallása, csak adott esetben másként már nem tudja magára fölhívni a figyelmet valaki, akinek más produktuma nincs. Utóbbit miért ne gúnyolhatná bárki, akinek ehhez kedve van, vagy éppen a sajtót, amelyet semmi más nem érdekel.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 11. 11:04
Pár apróság. A coming out egyszer eljátszató egyirányú utca. Aki ismert emberként meglépi, az istencsászár. Aki visszakozik, azt morálisan halott. Hacsak nem valami olyan gendert talál ki, ami ezt lehetőv teszi, esetleg biszex, de az férfiak között ritka. Másfelől a világon bármiből viccet és gyúnyt lehet űzni, ami a liberálisoknak nem fontos: isten, haza, család ez mind nem számít. De a homoszexualitással tilos. Ha azonnal végrehajtanák a rögtönítélő toleranciabíróság ítéletét, akkor már a máglyájukat is rég eltakarították volna.
Lajoss
2022. október 11. 08:27
Bandi,megafonos mélységekben jársz..
Davidov
2022. október 11. 02:08
Te is hős vagy?!
Sróf
2022. október 10. 22:57
Mindketten megérdemlik, hogy az elembétékúk meglincseljék őket. Eleve hogy lehet valakinek a neve Iker. Ha legalább Vízöntő lenne. A Puyolnak meg a haja is mien már. Mint egy NDK-focista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!