Fájó döntéseket kell hozniuk önkormányzatoknak, cégeknek, egyéb civil szervezeteknek

2022. szeptember 19. 08:59

Az is borítékolható, hogy ezeket a híreket szinte tapsikolva fogadják majd azok, akik szerint „minél rosszabb, nekik annál jobb”.

2022. szeptember 19. 08:59
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„Sajnos elég egyértelmű, hogy mi vár ránk a következő hetekben: fájó, nagyon súlyos döntéseket kell hozniuk önkormányzatoknak, cégeknek, sportegyesületeknek, egyéb civil szervezeteknek. zárnak, korlátoznak, lekapcsolnak majd »mindent«, mert képtelenség kifizetni a brutális villany- és fűtésszámlákat.

Az is borítékolható, hogy ezeket a híreket szinte tapsikolva fogadják majd azok (sajtó, politikusok…), akik szerint »minél rosszabb, nekik annál jobb«.

Ők azt erőltetik, hangoztatják, sulykolják majd, hogy kizárólag hazai okai vannak a válságnak.

Miközben mindenki pontosan tudja, hogy a háború és az eszetlen szankciók miatt van baj! Nagy baj. És mindaddig nem is lesz változás, amíg folytatódik a háború, és maradnak az eszetlen szankciók.”

Nyitókép: Németh Balázs Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2022. szeptember 19. 12:41
Németh Balázs: "Sajnos elég egyértelmű, hogy mi vár ránk a következő hetekben: fájó, nagyon súlyos döntéseket kell hozniuk önkormányzatoknak, cégeknek, sportegyesületeknek, egyéb civil szervezeteknek. zárnak, korlátoznak, lekapcsolnak majd "mindent", mert képtelenség kifizetni a brutális villany- és fűtésszámlákat." Már hogy lennének brutálisak a villany- és fűtésszámlák? NémiBali, NémiBali, úgy látszik, te elfelejtetted, hogy 2021.09.27. Petiminiszter: "Aláírásra került az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban (tessék figyelni:) tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát. ... A megállapodás tíz plusz öt évre, azaz tizenöt évre szól, azonban tíz év után van opció a vásárolt mennyiség módosítására, adott esetben csökkentésére. A szerződés évi 4,5 milliárd köbméter gáz megvásárlására vonatkozik. Ezt a mennyiséget a Gazprom két útvonalon szállítja Magyarországra: 3,5 milliárd köbmétert déli irányból, az október 1-jétől üzembe álló szerb-magyar interkonnektoron keresztül, illetve 1 milliárd köbmétert Ausztria felől. A külgazdasági és külügyminiszter ezen részletek ismertetését követően azt is elmondta, hogy (figyelem, figyelem!) az ár jóval kedvezőbb, mint amit a most lejáró, 1995-ben megkötött szerződés alapján fizetett a magyar fél. (ééés... akkor... rezsi!) Ennek köszönhetően pedig szerinte megőrizhetők hosszú távon a rezsicsökkentés vívmányai, a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fogják fizetni Európában." Forrás: https://kormany.hu/hirek/szijjarto-peter-alairasra-kerult-az-ujabb-hosszu-tavu-gazvasarlasi-szerzodes-a-gazprommal Érdemes megismételni - és jól megjegyezni! - Petiminiszter szavait: "megőrizhetők hosszú távon a rezsicsökkentés vívmányai, a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fogják fizetni Európában."
APESZ72
2022. szeptember 19. 11:30
Igazad lenne, ha ti nem ugyanezzel a "bezzeg mi szereztünk az Oroszoktól" mentalitással mutogattátok volna a német lezárásokat.
jánosbácsi
2022. szeptember 19. 09:34
Neked viszont nincs mitől félned nyálas nyalós Balázs.
smarton84
2022. szeptember 19. 09:21
Franciaországban. 25%-os az átlagos energia-számla növekedés. Nyilván a háború tehet arról, hogy megduplázták a rendszerhálózati díjat, aminek semmi köze ahhoz, hogy mennyiért veszi Mo. a gázt, viszont Mészáros Lölö megint lehúzhat néhány milliárdot rólunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!