Az, hogy egy magyar ma meghal Herszonban, az Trianon

2022. szeptember 01. 13:58

Nem lezárt múlt ez, hanem a jelen és a jövő.

2022. szeptember 01. 13:58
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Két napja jött a hír, hogy a munkácsi 128-as dandár komoly veszteségeket szenvedett el, orosz jelentések szerint több százas, sőt ezres (1200) a nagyságrend. Mint lenni szokott, az orosz jelentés szinte biztosan nagyot túloz, de van veszteség, vélhetően magyar származású katona is halt meg:

»A munkácsi 128-as különálló hegyi rohamdandár hat kárpátaljai katonája vesztette életét a déli frontszakaszon az elmúlt nap során. A kőrösmezői Andrij Kosztik, a rahói Roman Hrapenyuk, a terebesfejérpataki Vaszil Popadics, a munkácsi Vaszil Babics, a királyházai Sztepan Eperesi és Ivan Drija a Herszon megyében zajló ellentámadás során esett el. A legfiatalabb katona 26, a legidősebb 39 éves volt«

Királyházán jelentős magyar lakosság van, így erősen lehet, hogy Sztepan Eperesi mondjuk Eperjesi István.

A magyar férfiak túlnyomó része lábbal szavazott, nem kívánt Ukrajnáért harcolni, az arány 85-90%. Ez Trianon – egy olyan államért kellene meghalniuk, ami semmit sem adott nekik, 2014 óta meg csak elvett, nem teszik, én sem tenném. De vannak kivételek.

Volt aki behívót nem tudta elkerülni valahogy, van aki területvédelmisnek ment és az ígéretek ellenére a fronton »találta« magát, és vannak néhányan, nagyon kevesen, akik önként mentek, hitből, pénzért vagy elkeseredésből.

Az, hogy egy magyar ma meghal Herszonban, az Trianon, nem, nem lezárt múlt ez, hanem a jelen és a jövő.”

Kapcsolódó

Hat kárpátaljai katona halt meg egyetlen nap alatt
Szeptember 2-ra gyásznapot hirdettek az elesett katonák emlékére. Bővebben is érdekel...

Szeptember 2-ra gyásznapot hirdettek az elesett katonák emlékére.

Nyitókép: MTI/Andrew Marienko

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nekoashi
2022. szeptember 02. 05:19
"A magyar férfiak túlnyomó része lábbal szavazott, nem kívánt Ukrajnáért harcolni, az arány 85-90%. Ez Trianon – egy olyan államért kellene meghalniuk, ami semmit sem adott nekik, 2014 óta meg csak elvett, nem teszik, én sem tenném." Milyen buta és mocskos ember ez a fasz! Nem Ukrajnáért harcol, hanem a családjáért, a házáért! És mert köszöni szépen, nem akar a szovjetúnióban élni!!!!
foldizs
2022. szeptember 01. 18:37
Hány magyar halt meg a Don-kanyarban, kedves szerző? És főleg mi a rákot kerestek ott...
hunnemethpeter
2022. szeptember 01. 18:33
Magyarokat ölnek az oroszok, ez történt. Ha az orosz migráskatonák nem mennek be Ukrajnába halált hozó fegyverekkel magyarokat (is) ölni, akkor most a magyar testvéreink életben lennének. Miért támogatja a magyar kormány az orosz migráskatonákat abban, hogy szép szál magyar legényeket öljenek meg?
Töki
2022. szeptember 01. 18:23
Egyébként pedig, Isten nyugosztalja minden kárpátaljai testvérünket, családjaiknak őszinte részvét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!