Ez már harmadik világháború

2022. szeptember 14. 21:18

Ukrajna önmagában valószínű már nemhogy hat hónapot, hanem egy hónapot sem bírt volna ki Oroszországgal szemben.

2022. szeptember 14. 21:18
null
Bogár László
Bogár László
Facebook

„Ez már harmadik világháború

Ezt a háborút ma már minden ezzel foglalkozó szakértő egyértelműen proxy háborúnak nevezi, ahol látszólag ugyan Oroszország és Ukrajna áll szemben, de ez nem így van, Oroszországgal maga az Amerikai Birodalom és az Amerikai Birodalmon keresztül gyakorlatilag az egész Nyugat mint létszerveződési mód (tehát a Nyugat és a nem-Nyugat) áll szemben egymással, mert Oroszország sem lehetne ilyen eltökélt, bátor és magabiztos, ha nem tudná maga mögött elsősorban Kína, de a jelek szerint India és más meghatározó államok támogatását is, vagy legalábbis semlegességét.

Vagyis, a világ országainak többsége nem kíván ebben állást foglalni, sőt akár még bizonyos értelemben véve Szaúd-Arábia esetében némi kajánságot is érzékelhetünk, hogy most egyértelműen jelzi, hogy lehet hogy eddig az Amerikai Birodalom diktált mindent, de most ebben a világhelyzetben ez egyáltalán nem így van. Tehát valójában Ukrajna önmagában valószínű már nemhogy hat hónapot, hanem egy hónapot sem bírt volna ki Oroszországgal szemben, de ma Ukrajna elsősorban nem Ukrajna, legfeljebb csak egy lándzsának a hegye. Az egy más kérdés, hogy persze hadszíntérré vált az ország, és ennek még iszonyú következményei lesznek, ha egyszer ez a háború véget ér. ”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 15. 15:43
Látod,Laci bácsi,ilyen a normális világ,Európa megsegíti az agresszor által megtámadott országot..
szintetikus
2022. szeptember 15. 09:20
Szegény balfasz kommunista csökevény. Kibírta, mert Oroszország egy patyomkin hatalom. :D Bohócok, béna fegyverekkel és olcsó katonákkal.
Agonosz
2022. szeptember 15. 07:44
Harmadik lószar ...
hernadvolgyi
2022. szeptember 15. 06:51
Laci nagyon jól látod. Ukrán katonák amerikai fegyverekkel, amerikai-brit kiképzés mellett, amerikai zsolddal, akaratuk ellenére kényszerből amerikai érdekekért harcolnak, halnak meg. Washington nyolcezer kilométer távolságból fotelből figyeli, hogy gyilkos játéka mikor fog nyerésre állni, és ha kell, a játszmába minden további anyagi forrást bevet. Mikor vesszük már észre, hogy Amerika és az EU érdekei ellentétesek egymással? Egyedül mi láttunk az orrunknál tovább, és megvétóztuk a NATO ukrajnai terjeszkedését, ennek ellenére, velünk mit sem törődve a NATO már nyakig bent van Ukrajnában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!