Pulai-revü

2022. szeptember 30. 15:02

Újabb derűs perceket okozott Pulai András. A Publicus Intézet ügyvezetője ezúttal a Hír­klikk hasábjain sziporkázott.

2022. szeptember 30. 15:02
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Újabb derűs perceket okozott Pulai András. A távolt fürkésző közvélemény-kutató és humorista, a Publicus Intézet ügyvezetője ezúttal a Hír­klikk hasábjain sziporkázott, fellépése már-már felülmúlta tavaszi produkcióját. 

(Pulai nevettető az áprilisi elsöprő kormánypárti siker előestéjén azzal állt a nyilvánosság elé: »Zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható«. Csupán 17 százalékot tévedett. Három héttel később még rátett egy lapáttal: »Ha ma mérnénk, simán lehet, hogy az jönne ki, a Fidesz-kommunikáció nem működik.« Magára valamit adó szakember ilyenkor pályát szokott módosítani, az érzékenyebbje bakonyi illegalitásba vonul. De nem Pulai. »Ilyen ez a popszakma« – magyarázta utóbb a »nyitva maradt ollót«.)

Mostani produkciója sem nélkülözi a vérbő humort – bár ő valószínűleg nem tud erről. Most az Orbán-kormány legújabb nemzeti konzultációján élcelődik. Vegyük észre, figyelmeztet, a kormány ezzel az egész szankcióellenességgel csak önmagát próbálja meg kirángatni a gödörből. A valóságban a Fidesz soha nem látott mélyrepülésben van. (Az időközi választások mást mutattak – ez Publicus-mérés lehet…)

Nem árt, ha tudjuk, folytatja Pulai, bizalmi vákuum alakult ki a kormányzattal szemben, ezért vették elő újból ezt a trükköt. Orbán azt igyekszik a fejekbe sulykolni, hogy az unió szankciói nem Oroszországnak, hanem nekünk ártanak. Csakhogy láthatjuk, amint a szemünk előtt dől össze az orosz társadalom és gazdaság. Én speciel nem látom. Ellenkezőleg, Putyinék elképesztő megtollasodásáról szólnak a hírek.

És így tovább… Remek a műsor.”

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik