Zelenszkijékkel már a liberális jogvédők pohara is betelt

2022. augusztus 04. 20:56

Az ukrán erők kárt okoztak a civileknek azzal, hogy bázisokat létesítettek és fegyverrendszereket működtettek lakott lakóterületeken.

2022. augusztus 04. 20:56
null
Bekezdések
Facebook

„Az Amnesty International – igen, a liberális jogvédő szervezet, amelynek tanulmányaira rendszeresen Szentírásként hivatkozik Brüsszel és Washington – friss jelentése szerint az ukránok a háború kitörése óta pontosan ugyanezt csinálják. A szervezet leszögezte: a „megtámadott” pozíció nem mentesíti az ukrán hadsereget a nemzetközi emberi jog tiszteletben tartása alól.

Közleményükben, amit a Mandiner idézett, az ukrán erők kárt okoztak a civileknek azzal, hogy bázisokat létesítettek és fegyverrendszereket működtettek lakott lakóterületeken, köztük iskolákban és kórházakban. Az Amnesty International meggyőződése szerint az ilyen cselekmények sértik a nemzetközi emberi jogot és veszélyeztetik a civileket, mivel polgári objektumokat katonai célpontokká alakítanak.

Érdemes hozzátenni, a háború korai szakaszában számos hír érkezett oroszok által megtámadott civilekről; jellemzően arról, hogy a katonák személygépkocsikra lőttek. Azt viszont már nem említették meg az ukránbarát sajtóban, hogy ezekért – részben legalábbis – az ukrán hadsereg »terror akciói« tehetőek felelőssé: az orosz és az ukrán Telegramm-csatornák viszont (persze eltérő éllel) március környékén majdhogynem napi szinten számoltak be olyan esetekről, amelyekben ukrán katonák polgári járművel közelítettek meg orosz ellenőrzőpontokat, majd gránátot dobtak az ellenségre, vagy megsorozták őket a robogó kocsiból. A folyamatos nyomás hatására aztán előbb-utóbb minden kicsit is gyanúsan viselkedő autó célponttá vált.

Hogy miért pont most rántotta le a leplet a kijevi rezsim háborús bűneiről az Amnesty International – rejtély. Ahogy egyébként az is, hogy miért nem tiltakozott az emberi jogi jogsértések miatt nyomban az ENSZ, Brüsszel és Washington? Az utóbbi természetesen álnaiv kérdés. Pontosan tudjuk, hogy miért nem. Viszont jelzésértékű, hogy Zelenszkijékkel már a liberális jogvédők pohara is betelt.”

Nyitókép: MTI/AP/Kosztiantin Liberov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. augusztus 05. 12:17
"Hogy miért pont most rántotta le a leplet a kijevi rezsim háborús bűneiről az Amnesty International – rejtély." Talán még sem annyira. Zeló megkapta a számlát, hogy most már villantson valamit, erre benyögte hogy aug 24, a hadserege azt mondta hát nem, hitelezői pedig megvillantották, hogy kimegy mögüle a libsi média másodpercek alatt ám.. Ez egy virtuális nono!
Kivűlálló
2022. augusztus 05. 09:57
Zelenszkij most kezd szembesülni azzal, hogy átbaszták...! :D :D Hááát, így járt! Most szépen kivonulnak nyugatról a háta mögül (már csak azért is, mert ha az oroszok Zelenszkij miatt egész Ukrajnát elfoglalják, akkor baszhatják a sok, előre fel vásárolt termőföldet)! Most Kínával próbál szívózni az USA, de ott még szarabbul járhat, mint az oroszokkal...!
istvanpeter
2022. augusztus 05. 09:27
Hát, a V. Zelenszkij egy szélhámos hazaáruló, aki a háttérhatalom szolgálatába szegődött és aktívan segíti Ukrajna gyarmatosítását.
Nasi12
2022. augusztus 05. 08:27
Nem tudom az elsö kígyó szigeti hazugságuk után ki hitt az ukránoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!