Az Amnesty International szerint az ukrán fegyveres erők emberi jogokat sértenek

2022. augusztus 04. 14:08

A „megtámadott” pozíció nem mentesíti az ukrán hadsereget a nemzetközi emberi jog tiszteletben tartása alól – szögezi le a szervezet közleménye.

2022. augusztus 04. 14:08
null

Az Amnesty International csütörtöki közleménye szerint az ukrán erők kárt okoztak a civileknek azzal, hogy bázisokat létesítettek és fegyverrendszereket működtettek lakott lakóterületeken, köztük iskolákban és kórházakban. A szervezet szerint az ilyen cselekmények sértik a nemzetközi emberi jogot és veszélyeztetik a civileket, mivel polgári objektumokat katonai célpontokká alakítanak – írja a CNN.

Agnès Callamard, az Amnesty International főtitkára elmondta: „dokumentáltunk egy olyan esetet, ahol az ukrán erők civileket veszélyeztetnek, megsértve ezzel a háború törvényeit.

– szögezte le.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó bírálta az Amnesty-jelentést, azzal vádolva Moszkvát, hogy megpróbálja „lejáratni az ukrán fegyveres erőket a nyugati társadalmak szemében”. Egy tweetben hozzátette:

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RammEinstein
2022. augusztus 05. 10:12
..Az oroszok pedig az atomerőműt használják pajzsként,ami ugye gyávaság,de lehet simán emberiség elleni BŰN,amennyiben a debil ukrik válaszként szétlőnek egy reaktort!Ezek a vízfejű szlávok nem riadnak el semmitől..fő a"győzelem"..buta,felelőtlen komcsik,pokolban veletek!! De az óvodás EU majd"megmutatja!/Egy IQ versenyben/ :még ennyi esze sincs,és "feláldozza"magát a"jó"érdekében,persze az amcsi"papa"utasítására,de az EU zsebére://// Itt az öngyilkosságra hajlamosakat kellene megbüntetni,de nagyon sürgősen!! Amúgy a TÉL majd elintéz mindent IS ..
Soma1977
2022. augusztus 04. 21:55
Az ukrik nem olyanok.Mindent szabályt betartanak.Nem is értem hogy kerülhettek ilyen helyzetben ezek a szarkupacok.
Backstab
2022. augusztus 04. 21:23
Meglepo hogy eggyaltalan van emberi jog 2022 ben. Mar tizenot eve nem erzem hogy lenne
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 04. 20:12
Emneszti Internésönel, ki nem kulázza le őket? Kedves Zelenszkij úr, Ön hogy látja a témát? Esetleg egy kis pénzre vagy fegyverre volna-e szükségük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!