Az OMSZ nem tévedett, nem hibázott

2022. augusztus 22. 17:04

Talán újat mondok a sajtónak, de senki nem lát a jövőbe. A meteorológusok sem.

2022. augusztus 22. 17:04
null
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

„Nem is tudom, volt-e már ennyire infantilis sajtómagyarázat:

»Téves információk alapján dönthetett a tűzijátékról az operatív törzs« (Index)

»Téves előrejelzések miatt maradhatott el az ünnepi tűzijáték« (Híradó)

»Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése« (Origo, Magyar Nemzet, Tények)

»Alaposan elmérte az OMSZ: simán meg lehetett volna tartani az augusztus 20-i tűzijátékot« (Mandiner)

»Az Országos Meteorológiai Szolgálat téves előrejelzése miatt a nemzeti ünnep biztonságáért felelős operatív törzs elhalasztotta az augusztus 20-i tűzijátékot.« (VG)

»Az OMSZ az augusztus 20-i tévedésükről« (nlc)

Sok tényező együttes hatására adnak egy előrejelzést, ami aztán vagy megvalósul, vagy nem. Ha nem, az nem »tévedés«, »elmérés«, »téves információ«, mert ez azt feltételezné, hogy helyes információk alapján vagy az emberi tévedés kizárásával lehetett volna 100%-os biztonsággal előrejelzést adni.

Nem, nem lehet!

Az OMSZ nem tévedett, nem hibázott.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ani40
2022. augusztus 24. 16:26
Mit kell ezen annyit rugózni? Nyilván hogy hibáztak, azért kértek bocsánatot, most meg ki akarnak hátrálni a korábbi beismerésükből? Húzzanak már el a francba! Sz@rt sem ér a munkájuk, gondolom jó sok pénzért. Ehhez azért pofa kell, még nekik áll feljebb! Mennyi kárt okoztak? Takarodjanak!
Jacques Foche
2022. augusztus 24. 01:09
A meteorológusok tökéletes pontossággal meg tudják mondani, hogy: - milyen idő lesz, vagy - mikor, vagy - hol. Ha ezek közül egyszerre többre is kíváncsi a megrendelő, a pontosság logaritmikusan csökken.
Lajoss
2022. augusztus 23. 11:56
Undorító pártállamban élünk.
amca
2022. augusztus 23. 11:36
Szemembe sütött a nap . Nekimentem a sorompónak. 200 000 huf. 15 000 nél vettem OTP. Most 8900 huf. Ki a felelős?? Van felelősség ?? Ronaldó nekiáll a 11esnek. Kihagyta. Ki a felelős ? A csatár kihagyta. Az edzőt kirúgták. Was ?? what?? Sto ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!