Elnézést kért az Országos Meteorológiai Szolgálat az augusztus 20-ai tévedéséért

2022. augusztus 21. 20:04

Közösségi oldalukon azt írták: „a modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg”.

2022. augusztus 21. 20:04
null

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán igyekezett elmagyarázni, hogy miért jelzett esőt augusztus 20-án a késő délutáni és az esti órákra az ország középső részére.

Mint írták, „a tegnapi (szombati) nap eseménydúsan indult, délről észak felé haladó záporos, zivataros tömbök egyre inkább összeálltak, így délelőtt már inkább változó intenzitású eső, illetve egy-egy beágyazott zivatar öntözte a középső tájakat.

– ismertették.

Nem robbant be a légkör a középső tájakon

Majd azzal folytatták, hogy „a késő délutáni órák folyamán a várakozásoknak, illetve a numerikus előrejelzésekkel ellentétben nem robbant be a légkör a középső tájakon, csupán a Dunántúlon, a Balaton térségében alakultak ki zivatarok, az ország nagyobb részén pedig az esti, éjszakai órák nyugalomban teltek. Az éjszaka második felétől pedig mérsékelt intenzitású záporeső kezdett re az ország keleti, délkeleti felén” – tették hozzá.

„A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg.

Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!” – olvasható a  Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésben, amelyhez több ábrát is csatoltak.

Kapcsolódó tartalom:

Alaposan elmérte az OMSZ: simán meg lehetett volna tartani az augusztus 20-i tűzijátékot

Téves előrejelzések miatt maradhatott el az ünnepi tűzijáték. Bővebben...

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. augusztus 23. 12:26
A televíziókban, különösen az állami 1-esben CSAPNIVALÓ a meteorológiai jelentés "műsor" ! Magával az időjárással már alig foglalkoznak, hanem inkább valamiféle természetismertető műsort adnak elő. Rettenetes ! A Hírtv-ben egy szörnyű reklámot kell végigszenvedni, mire egy semmitmondó, rossz térképpel bemutatott röpke "időjárásjelentés" következik, ami nulla. Az ATV-ben szintén szörnyű és rosszul áttekinthető időjárás jelentés látható. Bármelyikünk ezeket a "szolgáltatásokat" is elmondhatnánk. Tragikusak ! Ezek annyira slamposak, hogy nem valók nézettségre. Még az Időkép is elég sok fogyatékossággal jelenik meg, mert nem elég modernizált BRAVÚROKKAL elkápráztatni a nézőket ! Akarjuk tudni az egész világ, Európa és szűkebb környezetünk időjárását és a várhatóat is !!!
illibernyák
2022. augusztus 22. 17:50
A söpredék propagandasajtó ahelyett hogy kussolna, szítja a feszültséget. Kár hogy nagyon sokba fáj ez nekünk tisztességes magyar állampolgároknak.
tacsi68
2022. augusztus 22. 14:21
Lehet igy szabotálták az ünnepet,erre nem gondolt senki? Szét kéne nézni hány libsi komcsi van ott.
Vasalo
2022. augusztus 22. 06:54
Érdekes, hogy az OMSZ egyáltalán vállalta a felelöséget. Bezzeg a bankok, a tözsdei guruk vagy a társadalmi kutatointézetektöl, közvélemény kutatoktol ilyesmit még soha nem hallottunk. Pedig azok elöjelzéseitöl, joslataitol sokkal jobban függünk, mint egy vacak esötöl vagy vihartol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!