Árny lopakodik a téli éjszakában

2022. július 27. 10:13

Jobb lenne a világ a Verhofstadt- meg a Timmermans-féle gazemberek „demokráciája” nélkül.

2022. július 27. 10:13
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Először vizsgáljuk meg az Európai Parlament legokosabb, legkedvesebb, s – mi tagadás – legszebb képviselőjének megállapítását. Íme: »Korábban beszámoltunk róla, hogy Guy Verhofstadt szerint Orbán vétója miatt nem lehet megállítani a háborút. Szerinte »ha együtt, EU-ként szállnánk szembe Putyinnal, senki sem lenne kicsi és kiszolgáltatott«. Mindezek előtt utalást tett arra is, hogy kívánatos lenne az uniós vétójog megszüntetésére is. A belga politikus ismét kikelt magából, s a Twitteren azt írta: »Az összes szabad intézmény felszámolása és az összes független hang elhallgatása után Magyarországon Orbán következő terve a demokrácia lerombolása Európában. Végre vajon mindenki rájön, hogy mekkora fenyegetést is jelent számunkra? – tette fel a kérdést Verhofstadt.« Ha kényszeredetten is, de muszáj bevallanunk: Guy Verhofstadt egy zseni. Talán ő az egyetlen, aki pontosan látja a valóságot.

S hogy mi a valóság? Mutatom: éjszaka van… Úgy ropog a hó, mint a pirítós kenyér. Jéggé dermedt az Európai Unió. Csak néhány ablakban pislákol némi fény, Timmermanséknál, ahol körbeülnek egy teamécsest, úgy melegednek, és erős a szag, mivel a hideg miatt nem lehet szellőztetni. Ég a világ Verhofstadéknál is, ahol a Hogyan mentsük meg az európai demokráciát Orbán Viktortól munkacímű anyagon dolgoznak; a formátum nagyjából olyan, mint a Kommunista kiáltványé, a kezdőmondatot át is vették Verhofstadt javaslatára, csak egy picit alakítottak rajta, most így szól: »Kísértet járja be Európát, az agyhalál kísértete.«

Verhofstadt büszke volt erre. Magáénak érezte, mint a szagot Timmermanséknál meg a szájában. Azt viszont nem sejtette, hogy elkésett. Hogy elkéstek. Elkéstek már mindennel. Az európai éjszakában ugyanis a hidegen kívül még valaki lopakodott. Egy fekete köpönyeges alak, csuklyával a fején, hóna alatt pedig legfőbb fegyverével, az ­európai demokráciát leromboló házi-kézi buzerátorral. A fegyvert tizenkét hosszú éven át fejlesztették, a csuklyás alak és legszűkebb tanácsadói. A piszkos tizenkettő. Éjszakánként, egy titkos bunkerben folytak a kísérletek, közvetlenül annak szomszédságában, amelyikben a banyák a buta békát legelőször dobták a fazékba.”

Fotó: LUDOVIC MARIN / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2022. július 27. 10:49
S hogy mi a valóság? Mutatom: éjszaka van... Úgy ropog a hó, mint a pirítós kenyér. Jéggé dermedt az Európai Unió. Csak néhány ablakban pislákol némi fény, Timmermanséknál, ahol körbeülnek egy teamécsest, úgy melegednek, és erős a szag, mivel a hideg miatt nem lehet szellőztetni. Ég a világ Verhofstadéknál is, ahol a Hogyan mentsük meg az európai demokráciát Orbán Viktortól munkacímű anyagon dolgoznak, a formátum nagyjából olyan, mint a Kommunista kiáltványé, a kezdőmondatot át is vették Verhofstadt javaslatára, csak egy picit alakítottak rajta, most így szól: "Kísértet járja be Európát, az agyhalál kísértete." zsóti! tedd el ezt az írásod télire, és majd meglátjuk, jobban eltaláltad-e, mint azt, hogy a ruszkik nem támadják meg ukrajnát!
Viator
2022. július 27. 10:33
Ha valaki pr kampányt idítana az EU megszüntetéséért, elég lenne ennek a Taigetoszról megszökött Verhofstadtnak a képét rárakni a plakátokra, meg leadni a rádiókban egy-két mondatát... Garantált lenne a siker.
olajfa1
2022. július 27. 10:31
Orbán Tusványoson nagyon a libbantak "velejébe bökött" a beszédjével! AZÓTA IS VISÍTANAKA CIONISTÁK!
olajfa1
2022. július 27. 10:28
Verhofstadt olyan demokrata mint amilyen HITLER volt!!! csak az "rasszista nép" más!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!