Gyurcsány, a ripacskirály

2022. július 15. 16:56

Még hogy ne lenne utánpótlása hazai színművészetünknek?!

2022. július 15. 16:56
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Magyar Nemzet

„Múltunk III. Richárdja, jelenünk Javert felügyelője, jövőnk örökös Jágója, Gyurcsány Ferenc nem is oly régen megtartotta szeretett törzsközönsége számára éppen aktuális jutalomjátékát. A hivatali protokollvendégek az első sorba ülhettek, az egyéb meghívottak a terem többi székén osztoztak. Az év eseményének számító előadásnak csupán egy moziépület adott otthont, de a nagy ívű »önkormányzati tanácskozás« fedőnevű show-ra kirendelt, egy brancsba tartozó meghívottak a Carnegie Hallba, a Metropolitanbe, de kis beleéléssel a 80-as, 90-es évek wood­stocki fesztiváljának helyszínére is képzelhették magukat sztárrétoruk varázslatos produkciója alatt.

A léggitározás hazai Jimi Hendrixe most nem a húrok közé csapott, hanem sztentori hangján zengte és búgta az éterbe »lebilincselő« magánprodukcióját. A légy szárnyának zümmögését se lehetett hallani a sodró lendületű és az interneten is megosztott, mindössze negyedórás előadáson, de a balos sztár szinte minden mondatának plaszticitását, bravúros, mélységeket és magasságokat megjáró hangsúlyait véget nem érő ütemes tapssal jutalmazták az eseményre bejutó szerencsések és vélhetően a képernyők előtt ülő milliók is.

Természetesen nem mehetek el amellett, hogy a John Gielgud és Laurence Olivier méltó utódjának tekinthető hazai klasszis színészi alakításáról ne ejtsek néhány megérdemelt, dicsérő mondatot. A pulpitusra hol a jobb, hol a bal alkarját puhán letámasztó hérosz saját testének elegáns, görcs nélküli súlypontáthelyezéseit Converse márkájú vagy csak annak látszó csúszásmentes tornacipőjének stabil támasztékában tette, átlényegült szemeivel bűvkörében tartva mindenkit, miközben hamleti gyötrődéssel tárta elénk a Demokratikus Koalíció és egyéb baloldaliak épp aktuális »Lenni vagy nem lenni?« kérdését. Mélyről jövő sóhajtásai és mesterien adagolt hatásszünetei között elhelyezett mondanivalójának jogosultságát a nézők delejes áhítatánál semmi nem tudta volna jobban visszaigazolni. A pojáca, akarom mondani a pápai szupersztár pergetett mássalhangzói, magánhangzóinak brutális kezdőnyomatéka csak a legnagyobbakéhoz volt mérhető.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. július 16. 12:31
Gyurcsány kergeti az anyját az asztal körül - No de Ferkó, mit akarsz tőlem, nem szégyelled magad? - Nem én akarom, anyám, hanem az egész ország!
csakirok
2022. július 16. 08:26
@ 420ft Mint olyan, független újságírás nincsen. Utolsóként talán Mikszáth Kálmán írt politikamentesen a szegedi nagy árvízről . Ennek már 145 éve... https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mek.oszk.hu/00900/00900/html/20.htm&ved=2ahUKEwjQlvXS4vz4AhX9gP0HHY_5BLoQFnoECAkQAQ&usg=AOvVaw3hacACh276ct7QUT2_Dlq7
szilvarozsa
2022. július 15. 20:57
Szívemből beszélt ez a Bognár Zsolt! Én is a ripacsságot utálom legjobban Fletóban.
Ólat a trolloknak
2022. július 15. 18:47
Jó a kép, épp nekikezd az Internacionálé vezénylésének. "Fel, fel"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!