Nyelvében nem él a nemzet

2022. június 29. 17:15

Mennyire hozta közelebb a nemzet tagjait a Wass Albert-szobrok hada?

2022. június 29. 17:15
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
HVG

„A szimbolikus gesztusokon és a giccsen túl, a praktikus nemzetegyesítés ügyein sorra elbukik ez a kormány.

A nemzetegyesítés könnyebbik fele volt az a kihívás, hogy a történelmi Magyarország területét többtonnás fröccsöntött turulokkal, Nagy-Magyarország-domborművekkel és rovásírásos táblákkal szórják tele, hogy az összes kisplasztikával, szoborlással foglalkozó amatőr művész végre megfelelő mennyiségű közbeszerzési pályázatot nyerhessen Wass Albert-szobrokra.

Tele is lett a Kárpát-medence ezekkel az alkotásokkal, manapság már a kerti pottyantósokra is jut rovásírásos felirat. De milyen az így egységesített nemzet? Mit adott hozzá az oly sokat emlegetett nemzettudathoz, hogy Sopronkőhidától Barótig bárhol megtekinthető a nemzet betontalapzaton rögzített, rozsdamentes fémbe öntött, Trianon által szétszaggatott teste? Mennyire hozta közelebb a nemzet tagjait a Wass Albert-szobrok hada?

Hagyjuk nyitva a kérdést – bár politikai oldaltól függően egész biztosan mindenkinek van erre pont olyan fröccsöntött, készen gyártott válasza, mint amilyen sorozatgyártásban a nemzetegyesítés csecsebecséi, kultikus tárgyai, teátrális kellékei készülnek.

Ne menjünk el viszont a tény mellett, hogy bár megtörtént a nemzeti összetartozás napjának törvénybe iktatása, emlékművet kapott Trianon, és irdatlan pénzek mentek el arra, hogy szimbolikus szinten egységes legyen a nemzet, konkrétan, egészen konkrétan a nemzeti egység, összetartozás nem gyakorolható. Kivéve azok számára, akik odavannak a sokórás vonatozásért, átszállásokért, a színvonalában fapados, helyáraiban több mint igényes repülőjáratokért.

Az oly sokszor elsiratott, szétszórattatásban és szétszaggattatásban élő nemzet tagjai, ha el akarnak jutni az egyébként nyitott, akadálymentesített, uniós közösségben egységesített határokon át egymáshoz, akkor a legalapvetőbb logisztikai kihívásokba ütköznek. Nincs elég vonatjárat, nincsenek légi járatok, ha mégis elindult egy-egy fapados, akkor az extraprofitadó miatt emelkednek a helyárak.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PepperONee
2022. július 02. 08:11
Az élet kegyetlen, parasztka! Veletek, nemzetáruló libernyák buborék-lakókkal mostanában még inkább. És ez így van jól.
Kun Béla
2022. június 30. 22:16
Büdös ribanc !
madar299
2022. június 30. 19:43
Wass Albert szinte minden könyvét olvastam és elmondhatom , hogy igen sokszor párás lett a szemüvegem, pedig nem vagyok egy "érzékeny" tipus. /sajnos/ Az a baj W.A.-al , hogy realista módon ír az erdélyi zsidóságról, ezért antiszemitázzák. A zsidóság baja pedig az hogy nem tartonak tükröt maguk elé , ezért képzelik magukról azt hogy Ők a földreszállt angyalok , pedig dehogy ! Sőt ha még azt is tudnák , hogy a goj-ok miként vélekednek róluk , nos arról inkább nem is írok.
mediator01
2022. június 30. 16:14
Pronyóka Boróka! Lazíts! Ne feszítsd túl magad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!