Moszkva mondja meg, mi a győzelem

2022. május 04. 12:51

A nyugati véleménybuborékban vagyunk, és állandóan ukrán győzelmekről hallunk.

2022. május 04. 12:51
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„1) Mennyire igaz az a narratíva, hogy az oroszok győzhetnek itt, különösen annak fényében, hogy megy az USA és Nato országok fegyverei az ukránoknak 2) mit keresett Geraszimov a front közelében?

1. Szerintem igaz, különösen ha azt vesszük, Moszkva mondja meg, mi a győzelem. A Donbaszt biztosan be tudják venni – ha mozgósítás lesz, többet is. A nyugati véleménybuborékban vagyunk, és állandóan ukrán győzelmekről hallunk. De a front legfontosabb része lassan, de az orosz céloknak megfelelően halad. Hatalmas a tüzérségi fölény, mindent szétbombáznak – nagyon sok az ukrán halott és sebesült, már több, mint az orosz. Egy forrásom szerint rengeteg a temetés Ukrajnában – nem oroszpárti. Az alábbi videó viszont oroszpárti propaganda adóról van, de a jelenség valószínűleg valós: nő a lakossági fáradtság és félelem, és ha kiderül, a győzelmi jelentések esetleg nem teljesen igazak, mi lesz?

Persze nem tudom, de a nyugati véleménybuborék sem ad reális képet, ezt pár évtized alatt megtanultam.

2. Nem tudom – de az oroszokra is ráfér az újraszervezés, nem fényes a teljesítmény.”

Nyitóképen fekete füst száll a magasba a mariupoli Azovsztal erőműnél. Fotó: MTI/AP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tubalkain
2022. május 06. 22:23
A háború kitörése előtti napon 2022. febrruár 23. napon 1 USA dollár = 81, 51 orosz rubel 2022. március 07. napon 1 USA dollár = 136, 69 orosz rubel 2022. május 06. napon 1 USA dollár = 68, 77 orosz rubel Forrás: https://www.portfolio.hu/arfolyam/USDRUB/USD-RUB%20Spot
Reszelő Aladár
2022. május 05. 07:26
Az egész játék Oroszország, mint alapanyag beszállító kiszorítására megy. Arra, hogy bármi, ami Made In Russia az alapból egy elutasított, megvetett és akár gyűlölt dolog legyen most is és a háború után is sokáig. Legalábbis egyik mostani szankciós tervek egyikének sincs lezárása, vagy a felfüggesztésnek/visszavonásának feltétele. Ebből a szempontból Oroszország 8 éve (piac)vesztésben, de úgy tűnik ki fogják mozogni és végerdeményben a Nagy Péter óta létező európai identitásukat kell feladni. Ennek persze Európa is megfizeti az árát, mert egyre nehezebb lesz olyan szankciókkal előjönni, ami nekünk nem rossz vagy egyenesen még rosszabb. A Donbasz ásványkincsei pedig maradnak, legalábbis ha kell, akkor úgy néz ki az oroszokkal kell kiegyezni. Hogy a háborúnak mi lesz a vége? A fentiek értelmében teljesen mindegy. Zelenszkijnek minél később esik le, hogy pusztán adomány fegyverekből és hadianyagból nem tudják kiszorítani az oroszokat, annál nagyobb lesz a veszteség. Pedig a NATO már az elején deklarálta, hogy nem fog beszállni mint hadsereg.
jozsi100
2022. május 04. 17:34
Mi van a fogságba esett kanadai tábornokkal?
matykox
2022. május 04. 17:06
ad 2.: Teher alatt nő a pálma! Ugye ismeri a mondást, Attila úr?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!