Az indulatból kell építkeznem

2022. május 23. 11:32

Különösen fáj nekik, ha érzik, hogy igaz. (Interjú)

2022. május 23. 11:32
null
Bödőcs Tibor
24.hu

(...)

„A nyilvánosságnak ezt a szelektív figyelmét tudatosan használod is a politikai viccekkel?

Vállalom, hogy a témaválasztás ezt vonja magával. Ha azt mondom, hogy én ábrázolni akarom a magyar jobboldali populizmust, ami lakodalmas fasizmusnak is mondható, akkor ezt minél pontosabban kell megtennem. És ha pontosan ábrázolom, akkor nagy a híre, sokaknak tetszik, és együtt szomorkodva röhögünk rajta, mások szemében meg vörös posztó lesz. Különösen fáj nekik, ha érzik, hogy igaz. Hiszen látják, hogy mennyien röhögnek rajta, és őszintébb pillanataikban a kormány hívei sem gondolhatják komolyan, hogy Lőrinc agyát – akárcsak Einsteinét – remegve várják számtalan ország orvosi egyetemein, hogy formalinban tartósíthassák és vizsgálhassák a tudományos fejlődés szent ügyének érdekében.

A politikai humor hermetikusan zár politikai oldalak mentén? Találkozol mondjuk olyan fideszesekkel, akik jóízűen tudnak nevetni a kormánykritikus vicceken?

Vannak társutasok, akik azért tudják ezt humorral kezelni. A teljesen elvetemültek nincsenek olyan sokan, csak sokkal hangosabbak. Az említett Ruszkik, haza, családnál tapasztaltam meg, hogy az indulatból kell építkeznem. Persze nem lehet csak dühből dolgozni, formába is kell öntenem az indulatot a színpadi alkímia során. De érezniük kell, hogy nekem ez fontos, és tényleg így látom, ahogy ők is, közben viszont poénokkal tálalom, és meg is tudom nevettetni őket.”

Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyurkaPista
2022. május 25. 17:01
Tibike eltévedt a belvárosi faszerdőben, és lépten nyomon vagy beleül, vagy bekap egyet... Nem érti, hogy az egykor ünnepelt sztárhumoristából lesajnált, okádék ember lett... Így jár aki nem látja a korlátait, így jár, aki elvágja a gyökereit, majd csodálkozik, hogy az új helyén meg nem tapadnak meg új gyökerek... Így lett tibike gyökértelen gyökér... Mert a seggnyalást, pózőrködést, dörgölődést, észosztást nem díjazzák az emberek... Sosem értettem, hogy valaki, csak azért mert ismert ember, miért hiszi el magáról, hogy ért a politikához, ért a gazdasághoz, érzi a társadalmi folyamatokat, és feljogosítva érzi magát arra, hogy másoknak ossza az észt?!... Sajnos ő is elhitte... Jó humoritából szar influenszer lett...
vemiko
2022. május 24. 14:47
tibike mehet délutáni show műsort vezetni, mint az a másik humor herold.... a kuss ádám.... az van, hogy mi a telex, hvg, 444-et olvassuk, amikor szórakozni akarunk a bolsikon.... :-)
Pierre
2022. május 24. 07:32
"lakodalmas fasizmus" - telitalálat.
Puffin75
2022. május 24. 06:35
" Ki pénzét elissza, azt a munka tartja fönt. Ezért van az, hogy a józanság öl, butít és nyomorba dönt." ...nem úgy volt, hogy Tájbor elvonóra, illetve alkotói szabadságra megy ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!