A parlament alakuló ülésén atomjaira hullott az ellenzéki összefogás, amely csürheként bolyongott a „T. Házban”

2022. május 03. 11:14

Egy részük kivonult, másik részük bent maradt, majd a kivonulók egy része visszajött, a másik nem.

2022. május 03. 11:14
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Kiábrándító volt a parlament alakuló ülésén azt, hogy az ellenzék képtelen volt egyezségre jutni a bojkott tekintetében, ezért szervezetlenül és rendetlenül egy részük kivonult, másik részük bent maradt, majd a kivonulók egy része visszajött, a másik nem. Az ellenzéki összefogás nem most zilálódott szét, hanem az előválasztás második fordulója után, amikor Márki-Zay Péter szétverte az ellenzéki tábort, de az ellenzéki összefogást is. Ekkor veszítették el a választást megsemmisítő vereséggel, amit csak akkor lehetett volna elkerülni, ha valóban összefognak és kirúgják Márki-Zay-t.

Mivel a »Kapitány« megjelenése, ámokfutása, fenyegetései és zsarolása, a pártok árulózása, tisztákra és nem tisztákra osztása, a demokratikus ellenzék értékeinek naponkénti megcsúfolása teljesen új helyzetet teremtett, nem tudhatta meg a magyar társadalom, hogy az »ellenzéki összefogás« mire lett volna képes, ha egy kívülről érkezett ámokfutó szét nem veri őket. Ezért nem lehet tudni azt sem, hogy képesek lettek volna bármiféle koordinációra, együttműködésre, közös cselekvésre, neadjisten kormányzásra. Mire az alakuló ülésig jutottak Márki-Zay semmit nem hagyott belőlük.

Mindezt figyelembe véve sem lehet nem észrevenni, hogy a kényszer szülte »összefogás« nem teremtett az ellenzékben belső kohéziót, felelősségteljes együttműködést, ami azért szomorú, mert az, amit az alakuló ülésen bemutattak, arról győzi meg utólag is a választókat, hogy ez a szedett-vedett társaság, amely összevissza mászkált, mint a birkák, mindenki ment a saját feje után, képtelen lett volna komoly és felelősségteljes kormányzásra. Élükön egy közveszélyes hülyével, akit olyan 200 ezer új fiatal szavazó választott meg, akiket se előtte, se azóta nem látott senki.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. május 04. 06:59
Laci. Legyél végre nemzeti! Az még nem voltál. Es ne legyél gyurcsány! :)
machet
2022. május 03. 16:52
Azért azt a futóbolondot csak ismerték valahol,valakik.Nemcsak úgy feltűnt a ködben a tanyasi elágazásnál ismeretlenül.Valakik odatették.Az hogy összevissza rohangálnak az egyértelműen a szellemi ürességet jelzi.Kényszeres pótcselekvés.Semmit nem tudnak semmiről, ellenben jól megélnek ebből az egészből.Meddig még?
Akitlosz
2022. május 03. 16:11
Valami oka csak van, hogy egy helyett hat pártban vannak! Mert a hű de nagyon eltérő politikájuk ugyan nem.
Ninini
2022. május 03. 16:05
"Mire az alakuló ülésig jutottak Márki-Zay semmit nem hagyott belőlük." Semmiből nem lesz valami. És ők semmik voltak Márkival, és nélküle is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!