Ukrajna és az ukrán emberek az egész európai civilizációt védik

2022. április 20. 16:46

Mindent meg kell tennünk, hogy véget vessünk Putyin háborújának.

2022. április 20. 16:46
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az Európai Parlament Külügyi Bizottságának mai ülésén vendégünk volt a korábban elrabolt ukrán polgármester, Ivan Fedorov.

Melitopol vezetőjét az orosz erők a múlt hónapban rabolták el és tartották fogva több napon keresztül, megkínozták és csak egy fogolycsere során sikerült szabadulnia. Fedorov szombaton részt vett Ferenc pápa húsvéti miséjén a vatikáni Szent Péter-bazilikában, ma pedig az EP Külügyi Bizottságának ülésen szólalt fel.

Elmondta, hogy amikor elrabolták, azzal az hazugsággal akartak vádat emelni ellene, hogy náci szervezetekkel és csoportosulásokkal tart fenn kapcsolatokat, de ezek valótlan és aljas állítások. A polgármester büszkén mondta nekünk, hogy Melitopol és egész Ukrajna úgy döntött, hogy az európai útra lépnek, szabad, európai polgárokként tekintenek magukra. A városa sorsa azonban mára szinte megpecsételődött, sorra hagyják el az emberek Melitopolt, a város szinte kiürült – ezt teszi az orosz pusztítás és agresszió.

Hiszem és vallom, hogy Ukrajna és az ukrán emberek nemcsak saját országukat és városaikat védik, hanem az egész európai civilizációt is, így mindent meg kell tennünk, hogy véget vessünk Putyin háborújának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erdőmester
2022. április 21. 18:20
Ha valóban véget szeretnél vetni a háborúnak Katka, minden erőddel azon kellene lenned, hogy az EU orszagai ne küldjenek fegyvert Ukrajnába. Meg azon, hogy az USA ne tömje pézzel, fegyverrel Zelenszkijt. Ezt Tőled még nem hallhattuk. Hazánkat gyalázni annál többször.
Dezsőke
2022. április 21. 16:58
Ő ezekben a kérdésekben már nem kompetens.
Ákos70
2022. április 21. 15:33
Én speciel köszönöm , nem kérek az ukránok demokráciájából de még az általuk "védett" európai civilizációból sem. Egyék meg amit főztek maguknak.
baubau
2022. április 21. 13:58
Khazár kurva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!