A Facebook tele van ismerős és ismeretlen búcsúzókkal

2022. április 06. 14:15

Mivel bírhatnánk maradásra ezt a sok értékes embert?

2022. április 06. 14:15
null
Szent-Iványi István
Facebook

„Lelkes Fidesz-hívők között nagyot ment ez a képen látható és sok más, ehhez hasonló mém. Nem gondolom, hogy központi utasításra teszik ki ezt, de azt igen, hogy a mostani kampány inspirálta őket. A sok »egyszer és mindenkorra szabaduljunk meg tőlük«, »söpörjük le őket« stb.stb megtette a hatását. Azt most hagyjuk, hogy a »vonatoztatásnak« van egy kis történelmi »stichje« nálunk. Csak szólok, hogy erre a buzdításra nincs semmi szükség, mert mennek sokan maguktól is.

Az én rokonságomban is két fiatal pár intenzíven készülödik és külföldi állásinterjúkra máris bejelentkeztek, a Facebook tele van ismerős és ismeretlen búcsúzókkal, már külföldön élő magyarokkal, akik most vesznek végső búcsút tőlünk, tele vannak érdeklődőkkel a külföldi magyarok oldalai, akik arra kiváncsiak, hogyan lehet munkát találni kint stb. stb. Sok-sok tehetséges, tenni akaró ember, értelmiségiek, vállalkozók, szakmunkások veszik a vándorbotot és elhagynak minket.

Óriási veszteség éri most Magyarországot, nagyobb veszteség, mint az EU-támogatások felfüggesztése, az ellopott és elpazarolt adófizetői pénzek, a felesleges presztízsberuházások. Azt tékozolja el most a kormány, ami az egyetlen esélyünk a felemelkedésre: a tehetséges, rátermett, bátor, vállalkozókedvű, önmagukért és közösségükért tenni akaró emberek sokaságát. Rájuk most nagyon nincs szüksége a rezsimnek. Még győzelmi beszédében is, amitől sokan megnyugtató üzenetet vártak, ellenük (meg persze az EU, Zelenszkij, Soros stb. ellen) úszított a miniszterelnök.

Mivel bírhatnánk maradásra ezt a sok értékes embert? Szabad-e arra az áldozatra kérni őket, hogy ne menjenek el az itthonmaradók érdekében, mert akkor mindannyiunknak egyre rosszabb lesz és a remény szikrája is kialszik, hogy itt a dolgok jóra fordulhatnak?”

Fotó: Mátrai Dávid / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2022. április 07. 12:26
Miért is kellene marasztalni a büfé-ruhatárszakos genderizéket? Menjen ki németbe vagy olaszba, oszt majd mikor rájön, hogy dolgozni kell, minden nap korán kelni, és senkivel nem tud beszélgetni, és orvoshoz kell mennie, akkor majd hazasunnyog. És amúgy a kútmérgezőkre, kerékkötőkre semmi szükség.
Robertoo
2022. április 07. 10:19
Egy újabb idióta előbújt a körúton belülről. Semmiféle értékes ember nem megy el. Még értéktelen sem. (Pedig, de jó lenne!) Ezek üres szavak. Lehet, hogy egy-két idióta látványosan elvonul, aztán szép csendben visszasomfordál, amikor a valódi cenzúrát és diktatúrát megtapasztalja más országokban. (Arról nem is beszélve, hogy ott nem lesz mi ellen 'osztályharcolni'.) Sajnos, nem értik meg, nem akarják megérteni, hogy milyen idétlen színház az, amit csinálnak, míg az élet egészen másról szól.
DFK
2022. április 07. 09:46
Menjenek csak, akkor Magyarország jobb hely lesz.
DFK
2022. április 07. 09:46
Mindig ezzel fenyegetnek, de azért maradnak. Mert kényelmes a lenézett, leszólt "mucsai" magyarok pénzén élősködni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!