Bödőcs Tibor önmaga hatása alá került, majd pedig a helyére

2022. április 19. 09:19

Még sokszor meg fognak lepődni a Bödőcsök és szektáik. Mert nem akarnak kijönni a pszichózisból.

2022. április 19. 09:19
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Választás eredmények Bödőcs Tibor szülőfalujában: Fidesz: 62% Egyesült ellenzék: 25% Mi Hazánk: 9,5% Persze, persze, agymosottak, vidékiek, bugrisok… az ellenzék (és szavazóik!) egy része továbbra sem áll le a sértegetéssel. Továbbra sem tudnak/alkarnak kijönni a pszichózisukból. Mert ha benne maradnak, az legalább megnyugtatja őket. Továbbra is elhihetik, hogy ők nem hibáztak, ők az okosak, a többség hülye. (“Mi vagyunk a többség”-ről ekkora zakó mellett már mégsem lehet beszélni.)

Ha tovább nyomják ugyanazokat a mantrákat, a magyar emberek többségének a lesajnálását, sértegetését, akkor ezzel ugyan megteremtik a következő fideszes 4/5-öt, de legalább a saját egójuk nem sérül, a saját tévedéseikkel, rossz beidegződéseikkel, nem kell konfrontálódniuk. Benne maradnak a pszichózisban, hogy ne kelljen szembenézni épp azzal, hogy egy pszichózisban vannak. Abban a pszichózisban, amibe belevitték őket; többek között a Bödőcs Tiborok.

Bödőcsre sokan azt mondják a jobboldalon, hogy régen vicces volt, meg hogy eredetileg nagyon tehetséges, de már nem az, amióta masszívan politizál a baloldal mellett. Én nem tudom, lehet… De amikor kb. 10 évvel ezelőtt, egy barátom céges rendezvényén Bödőcs volt a fellépő, végignéztem, és egyszer sem röhögtem. Semmi politika nem volt, akkor még messze nem politizált. Csak ugyanazokat a tipikus standupos kliséket sütötte el. Fater a kocsmában ivott, néha hazajött és verte a mutert; muter néha sírt; ő maga szemüveges volt, néha az apja azt is leverte, amikor pedig elszökött otthonról biciklizni, akkor a helyi vagány csávók verték le. Tényleg kb. ugyanezt tolta pepitában minden standup-os akkortájt, és miután a következő évi rendezvényen Kőhalmi Zoltán is előadta szinte ugyanezt, nálam be is zárult a kör. Konstatáltam, hogy Johnny Carson, Sam Kinison vagy Jerry Seinfeld hazai inkarnációi harmatgyengék. A fasorba’ sincsenek Fábry Sándorhoz képest, de a kormánypártisággal legkevésbé sem vádolható, ám humorosnak lenni nagyon is képes Hajós Andráshoz sem. Vagy Dolák-Saly Róberthez. Persze a közönség hatalmasakat kacagott Bödőcsön, úgyhogy azt is konstatáltam, hogy bizonyára velem van a baj, az én elvárásaim túl magasak és intellektuálisak a humor terén. (Mondjuk, ha belegondolunk, hogy Hofi is milyen népszerű volt, tényleg velem van a baj. De akkor is maradok Sándor Györgynél.) Zárójel bezárva.”

Nyitókép: YouTube / Bödőcs Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
profalfoldy
2022. április 20. 12:50
Ha valaki ismeri Kiplig A dzsungel könyvét (1894), róla (Zsoltról)pedid feltételezem, hogy ismeri, akkor az ellenzékről vagy az uralkodó pártról (MSZMP? MSZP, mostanában az összes úgynevezett baloldal), hogy a Bender log népe, majmok, (tényleg léteznek) mindig kijelentette:Nem lehet, hogy ne legyen igazunk, hiszen minadannyian ugyanazt mondjuk. Hihetetlen, hogy ez még, több mint 150 év múlva is időszerű! Hogy ez pont nekem jutott eszembe, ez hihetetlen!
profalfoldy
2022. április 20. 12:49
Ha valaki ismeri Kiplig A dzsungel könyvét (1894), róla (Zsoltról)pedid feltételezem, hogy ismeri, akkor az ellenzékről vagy az uralkodó pártról (MSZMP? MSZP, mostanában az összes úgynevezett baloldal), hogy a Bender log népe, majmok, (tényleg léteznek) mindig kijelentette:Nem lehet, hogy ne legyen igazunk, hiszen minadannyian ugyanazt mondjuk. Hihetetlen, hogy ez még, több mint 150 év múlva is időszerű!
eduska10
2022. április 20. 09:25
Kedves Jeszi, veled egyetértve továbbra is azt gondolom, hogy a humor szintjei az intellektuális kapacitásokkal korrelál. A Bödöcs -Hofi vonal a balos tömeg szintjét képviseli. Még ez sem gond, ez volt és lesz. Akkor lesz irritáló a jelenség, amikor ez a szint a "humor baloldali" közhely felsőbbrendűségét hirdeti.
Előre66
2022. április 19. 22:52
Bödöcs "humorára" nem szellemi, sokkal inkább beteges lelki igénye van az Orbán fóbiásoknak. Hálásan nevetgélnek és tapsikolnak minden pofavágásán. Frusztrációra kiváló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!