Egy jólétben lezüllött politikus-generáció a tűzzel játszik

2022. április 29. 15:23

A demokrácia léte azonban sohasem a hadszíntereken, hanem a nemzeti határokon belül dől el.

2022. április 29. 15:23
null
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen
Neokohn

„Milyen célt követ a német parlament a háborúban való részvétellel? Mert ne áltassuk magunkat, a nehéz fegyverek szállítása csak egy lépésre van a háborúban való aktív részvételtől, és biztosak lehetünk benne, hogy az oroszok ezt a lépést pontosan így is értelmezik. Nem volt véletlen, hogy pont egy nappal a parlamenti döntés előtt állították le a Lengyelországba és Bulgáriába irányuló gázszállításokat: Az intézkedést figyelmeztetésnek szánták Németország irányába.

Továbbá: Érdeke-e Németországnak, a német polgároknak, ebben a háborúban részt venni?

És ebből következően: Mi az ország érdeke, helyes-e eszkalálni vagy inkább megfékezni kellene az orosz-ukrán háborút?

Ha a parlament szerint a háború célja Oroszország megsemmisítő veresége és a két nagyhatalom közötti egyensúly hosszútávú eldöntése Amerika javára, akkor csak a totális háború lehetséges, amelyben Németország és Nyugat-Európa az amerikaiak proxy-háborúját vívja, és elfogadja Európa hadszíntérré válását.

Valóban a rendszerek háborújáról lenne itt szó, amely csak a végső győzelmet ismeri?

Erre a felfogásra utalnak az olyan megfogalmazások, mint hogy »Ukrajna a szabadságért, a nyugati értékekért, a demokráciáért harcol«, és ezért állítólag minden demokratának kötelessége lenne Ukrajna – illetve sokkal inkább az USA – oldalán belépni a háborúba. A demokrácia léte azonban sohasem a hadszíntereken, hanem a nemzeti határokon belül dől el.”

Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. április 30. 09:15
A balkáni háborúban nem lehetett fegyvert szállítani egyik félnek sem, amivel komoly hátrányba kerültek a horvátok, mert fegyverkezés terén erős hátrányban voltak. Most az elv, mely szerint háborús övezetebe nem lehet fegyvert szállítani, semmit nem számít, mert nagyhatalmi játszmáról van szó.
Daily
2022. április 30. 08:11
"Kohn bácsi"-éknak még mindig tart a német 'becsípődés' . Érthető a lágerek miatt. De az amerikai bankárok százszor több fegyverrel tömik a komikust a tárgyalás helyett. Fegyverért országot az amerikai Rothschild bankároknak, nem olyan rossz üzlet.
Magyarok Pásztora
2022. április 30. 07:48
Szerintem meg a nyugat az oroszok bukására játszik. Azért tömik fegyverrel az ukránokat, hogy kitartsanak amíg összeomlanak az oroszok. Azután jön majd a nagy rablás. Lásd privatizáció.
packó_
2022. április 29. 19:39
https://neokohn.hu/2022/02/22/nemetorszag-a-zoldek-zsakmanya-lett/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!