A messziről bűzlő, a környezetüket beszennyező utasok ne utazzanak

2022. április 11. 08:12

Inkább az a probléma, hogy a közvetlen erőszaktól félve a dolgozók szemet hunynak az ilyenek fölött.

2022. április 11. 08:12
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Ez az öt állítás szerintem egyszerre igaz:

1. Az, hogy mindenkinek legyen otthona és fedél a feje fölött, alapvető emberi szükséglet és jog. 
2. A hajléktalanság alapvetően szociális probléma és nem rendészeti. 
3. A tömegközlekedés nem melegedő, nem hajléktalanszálló.
4. Az utasok nagy többségének érthető elvárása és nem mellesleg a tömegközlekedés vonzerejének megtartása miatt mindannyiunk közös érdeke az, hogy a közösségi együttélés alapvető szabályai a tömegközlekedési járműveken is érvényesüljenek - ennek része az is, hogy messziről bűzlő, a környezetüket beszennyező utasok ugyanúgy ne utazzanak, ahogy hangoskodó, hangosan zenét hallgató, másokat zaklató vagy erőszakos utasok se.  
5. Inkább az a mindennapos probléma, hogy a közvetlen erőszaktól vagy más retorzióktól félve a tömegközlekedési dolgozók szemet hunynak az előbbi pontban sorolt problémák fölött, mint sem az, hogy a járművezetők vagy jegyellenőrök aránytalanul szigorúan lépnének fel. Egy ilyen helyzetben nagyon vékony a határozott és a fölényeskedő stílus közötti határvonal, de általánosságban leginkább köszönetet érdemelnek azok a dolgozók, akik próbálják az utazási szabályokban szereplő rendet betartatni a tömegközlekedési járműveken.”

 

Kapcsolódó:

Hajléktalan utasokat zavart le járművéről egy budapesti villamosvezető
„Behányok, olyan szaguk van!” – mondta a villamos vezetője. Bővebben is érdekel...

– mondta a villamos vezetője.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. április 12. 01:05
Nem csak a hajléktalanok büdösek a tömegközlekedési eszközökön. Az ellenőrök meg a legalacsonyabb szintű gerinctelen élőlények. Vitézy meg valahonnan egy budai villából osztja az észt a hajléktalanokról.
laikus19
2022. április 11. 23:48
Az egész hajléktalan-kérdés a baloldal kevés működő csodafegyvereinek egyike. Kiváló "eszköz" arra is, hogy kiéljék a fensőbbségi tudatukat a "nép" iránt, akit állítólag csak ők képviselnek hitelesen, mert a Fidesz becsapja őket -, ez is mutatja, hogy mennyire szánalmasan alacsony színvonalon állnak. A választási beszámolóik is tanúsították, hogy erről van szó. Az nem igaz, hogy a nagy többség nem rendesen felöltözve ment el szavazni. Több száz külföldi megfigyelő volt, sokan nyilatkoztak közülük, egyiküknél sem volt még csak utalás sem arra, hogy bármilyen probléma lett volna a szavazók külsejével. Van elég tapasztalatom, hogy állítsam, a BKV-n utazók nagy többsége tisztes állampolgár, semmi zavaró nincs sem az öltözködésükben, sem a viselkedésükben, itt is a balliberális oldal tol rá mindenáron egy az együttélés elemi normáit betartani képtelen kisebbséget a nagy többségre. (Tarlós alatt, amikor hathatósabb törvényeket akartak hozni, egyből rohantak mindenfelé külföldre megakadályozni, sajnos, részben sikerrel.) Igen sok a külföldi a tömegközlekedésben, különösen hétvégeken. Ha a balliberálisokban csak egy minimális felelősség lenne már csak a külföldiek előtt mutatott kép miatt is, nem akadályoznák a probléma megoldását. Vitézy pontjai meglepőek voltak, csak tartok tőle, hogy a jogvédők miatt ennek is nagyobb lesz a füstje, mint a lángja.
apoa
2022. április 11. 22:52
Utazik Orbán népe!
budapesti
2022. április 11. 21:23
Szóval Vitézy Dávidnak igaza van. És akkor most lesz végre valami érdemi konkrét változás e téren?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!