A sötétség éjszakája: akikben annyi gerinc sem volt, hogy kiálljanak Márki-Zay mellé a színpadra

2022. április 04. 13:50

Az ellenzék vezetői mindent megtettek, hogy a lehető legfideszesebb módra viselkedjenek.

2022. április 04. 13:50
null
Szily László
Szily László
444

„»Milyen lehetett ez a kampány belülről, ha az életre-halálra összeállt szövetség tagjai annyit nem voltak hajlandók megtenni egymásért, hogy legalább a látszat kedvéért eljönnek?« – kérdeztem magamtól, majd eszembe jutott, hogy pár órája mekkora funkciótlan ökörködésnek tűnt, amikor egy ismerős megkérdezte tőlem, hogy szerintem ma este Orbán vagy Gyurcsány-e a boldogabb.

Megfelelő mennyiségű ellenzéki politikus híján az eredményvárón képtelenség volt megérteni, hogy mi értelme volt úgy letolni letolni egy kampányt, hogy a hat párt az előválasztás után egyetlen pillanatra sem állt Márki-Zay mellé. Világos, hogy egészen más kultúrából érkező, az ellenzék kemény magját a szövegeivel gyakran kiborító, furcsa és rettentően önfejű fickó futott be az előválasztáson. De hogy mi értelme volt ezen az áron így lemészárolni, ha már ő lett az első alkalommal összeállt Fidesz-ellenes koalíció arca, azt eddig is nehéz volt megérteni, ezen az estén pedig végképp az.

Az ellenzéki tábor nagy része pár hete őszintén elképedt azon, hogy a fideszes propaganda az elemi szolidaritást is képes volt megtagadni a megtámadott ukránoktól. Hát most a választottjaik előadásában nézhették végig, milyen az, amikor progresszív européerek küldenek szemrebbenés nélkül vágóhídra valakit. Márki-Zay Péter helyzete természetesen nem hasonlítható mondjuk Mariupol lakóiéhoz. De amikor lehetőségük volt, a magyar ellenzék vezetői a maguk területén mindent megtettek, hogy a lehető legfideszesebb módra viselkedjenek.

Baromira remélem, hogy a DK-Jobbik duó nem arra bazírozva főzte ki ezt az egészet, hogy a magyar gazdaság előre kalkulálható megroppanása után a parlamenti ellenzék erős pártjaiként, a zavaró MZP-től megszabadulva fújhassák a passzátszelet. De ezután az éjszaka után már tényleg bármit el tudok képzelni.”

Nyitóképen a baloldal eredményvárója a Műjégpályán. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2022. április 04. 20:31
szili hozza véglény lénye lényegét, leköpésen kívül mást nem érdemel
123321
2022. április 04. 20:22
"Baromira remélem, hogy a DK-Jobbik duó nem arra bazírozva főzte ki ezt az egészet, hogy a magyar gazdaság előre kalkulálható megroppanása után" - szeretnétek, mi? XD Már 12(!) éve várjátok... XD
123321
2022. április 04. 20:18
"Az ellenzéki tábor nagy része pár hete őszintén elképedt azon, hogy a fideszes propaganda az elemi szolidaritást is képes volt megtagadni a megtámadott ukránoktól" Ki fogadja az ukrán menekülteket, te hülye fasz?
123321
2022. április 04. 20:17
"De hogy mi értelme volt ezen az áron így lemészárolni, ha már ő lett az első alkalommal összeállt Fidesz-ellenes koalíció arca, azt eddig is nehéz volt megérteni, ezen az estén pedig végképp az" Ti már csak ilyenek vagytok silly... önző mocskok akik 20 fillérért elvágjátok egymás torkát... Embertelen rohadékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!