A Fidesz szóban, propagandája tartalmában balról előzött minket

2022. április 27. 14:32

Ez csak populizmus a részükről. Interjú.

2022. április 27. 14:32
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Index

„Nevében is szocialista helyett szociáldemokrataként határozná meg a pártot. Ez milyen változást jelentene a politikájukban?

Ahogy említettem, a névváltozás csak egy következménye, szimbolikája annak, ha belül megváltozunk. Azokat az alapvetéseket, programpontokat, amelyeket az elmúlt években megfogalmaztunk, nem kell lecserélni. Mind egy jó kínálatot jelentenek a magyar társadalomnak. Azt viszont észre kell vegyük, hogy erre mégsem rezonáltak a választók.

A Fidesz szóban, propagandája tartalmában balról előzött minket, miközben ez csak populizmus a részükről, mert valójában az elmúlt évtizedben pont a legkiszolgáltatottabb embereknek nehezítették meg leginkább az életét.

A Fidesz a szűk gazdasági elit és a multik pártja, nemzeti tőkésosztályt hozott létre. Nekünk ezzel szemben kell tudnunk jövőképet és biztonságot adni az általunk képviselt embereknek.

Hogyan?

Hadd hozzak néhány példát! Az elmúlt hetekben országjáráson voltam, és rengeteg emberrel találkoztam. Felvetődött a kérdés, hogy lehet-e úgy általában az egészségügyről beszélni, vagy inkább sokkal konkrétabban kellene programot, javaslatot tennünk, illetve követeléseket megfogalmaznunk. Azt mondom és azt képviselem: legyen a mi közösségünk az, amelyik kiköveteli az aktuális hatalomtól és eléri, hogy legyen valóban komolyan vehető rákellenes stratégia Magyarországon. Ingyenes szűrőbuszokat fogunk indítani a saját közösségi forrásainkból a legkisebb falvakban, hogy ezzel segítsük azokat, akik nem jutnak el egy fővárosi magánintézménybe diagnosztikára és kezelésre. Ma az egyik legnagyobb kérdés az egészségügy helyzete, de kevés erről általában beszélni. Éppen ezért célként tűztem ki egy rákellenes stratégia megalkotását, és annak kipréselését a kormányból.

De mondok egy másik példát is. erős követelésként tűzöm ki célul a négynapos munkahetet, amelynek megvalósításán több országban is gondolkodnak, de Magyarországon még nem volt elég bátorság ennek a valódi végiggondolására. ez is egy konkrét ügy, a mi ügyünk.

Tehát nem általában szeretnék politizálni, és nem általában a kormányzatot, a kormányzati intézkedéseket szidni, hanem sokkal inkább konkrét javaslatok megvalósítását kikövetelni.

Az április 3-i választás eredményét kudarcként könyvelhette el az ellenzék. Ez annak köszönhető, hogy az összefogás kampányából hiányoztak a konkrét javaslatok, és inkább a kormányt kritizálták?

Több száz oldalt lehet összeírni arról, hogy miért nyert ismét kétharmaddal a Fidesz, és mi miért buktunk. A feljegyzések között ez az egyik. De természetes, hogy a magyar társadalom békére, stabilitásra és biztonságra vágyik. El kell gondolkoznunk azon, hogy az emberek miért Orbán Viktorban és a rendszerében látták ezt inkább megvalósíthatónak. Azt állítom azonban, hogy hárommillió szavazó, a Fidesz bázisa bármikor lecsökkenhet egy kétmilliós táborra, és a mostani ellenzéki kétmillióból bármikor lehet három. Nagy a különbség, de társadalmi, politikai változások hirtelen is bekövetkezhetnek. Nekünk hosszú évek építkezésével arra kell készen állnunk, hogy békét, biztonságot és konkrét, a társadalom számára fontos programpontokat tudjunk megvalósítani.

Az új név mellett és „az elhervadt szegfű” helyett egy új virágot, vagyis egy új logót is bemutatott. Milyen visszajelzéseket kapott eddig az új névvel és arculattal kapcsolatban a párt közösségéből?

Miután meglepetésszerűen álltam elő egy javaslatsorral, az első sokkhatás után most jönnek, ömlenek rám cunamiként a vélemények. Kilencvenkilenc százalékban a céljaimat támogató, de a részletekben egymással is vitatkozó leveleket kapok. Hogy mi lesz a logó és mi lesz a név – ez a mi belügyünk. A lényeg az, hogy változzunk, és így esélyt adjunk az újjászületésre.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. április 28. 14:48
Újhelyi nem egy észlény.
Vakfolt
2022. április 28. 13:57
Mikor a csocsóbajnokság után valamelyik surmó aki még az elején kiesett, elkezdi produkálni magát, hogy milyen kibaszott ügyes.
sarzal
2022. április 28. 11:14
99%...az már elég is Pista, jól választottál virágot. Siker. Elégedj is meg ennyivel.
Dezsőke
2022. április 28. 10:06
KKOR, HOGY IS VAN EZ? MI AZ IGAZSÁG? Boros Imre "Ami most folyik, az egyértelműen tönkreteszi az uniós tagországokat. Ez milyen érdekeket szolgál? Az amerikai és európai elit már régóta dolgozik azon, hogy egységes birodalmi szerkezetbe kényszerítse az európai népeket. Ennek leglátványosabb állomása az euró bevezetése volt. A 2008-as pénzügyi világválság idején azonban mindenki előtt nyilvánvaló lett, hogy az euró és az Európai Központi Bank csak látszólag önálló, valójában Amerikából irányítják a folyamatokat. Most a magánpénzek urai elérkezettnek látták az időt, hogy újabb nagy lépéseket tegyenek a birodalomépítés felé: itt az alkalom, hogy letörjenek minden ellenállást Európában, hiszen a háború közelsége, az energia- és élelmiszerválság miatt a már korábban megdolgozott uniós közvéleményt könnyű rávenni, hogy megmentőként tekintsen Amerikára. Ha Európa teljesen elszegényedik, tönkremegy, akkor valóban rá lesz szorulva a segítségre. Így létrejöhet az egységes birodalmi terület, amelyet majd segítenek magánpénzből újra felépíteni. Közben pedig az európai népekre rá lehet akasztani a fejőgépet, és kiszivattyúzni a pénzt például a középosztályból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!