Emberi jogokról és ukrán béranyákról

2022. március 20. 08:27

Ukrán pincékben szülnek a béranyák németeknek, svédeknek, és még a nemük is választható.

2022. március 20. 08:27
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasárnap

„Miközben a WHO frissen megjelent (véletlenül pont a Planned Parenthood egyik munkatársának közreműködésével készült) iránymutatásában szorgalmazza, hogy nőjogi és emberi jogi okokból bármely magzatot korlátlanul, azaz akár születésig el lehessen vetetni (minden nőnek joga van a posztabortusz-szindrómához, s minden leánymagzatnak joga van ahhoz, hogy likvidálják, még mielőtt ki tudná nyitni a száját), ugyanezen nőjogok és emberi jogok legnagyobb dicsőségére a mai napon is szül két-három béranya Ukrajnában, valamelyik pincében, hogy például a netflixes disztópiákat idéző nevű BioTexCom vállalat közvetítésével egy-egy német, svéd, spanyol vagy amerikai, esetleg kínai pár megfelelő összeg befizetése ellenében gyerekhez juthasson. Mármint valamikor majd, mert a háború miatt a megbízók nemigen jutnak be az országba, így a babák pillanatnyilag egy pincében, kaotikusan megszámozva várnak arra, hogy értük jöjjenek.

A magyarországi partnerrel is rendelkező BioTexCom egyébként joggal utal nevében arra, hogy itt egy lukratív üzletről van szó: a párok által befizetett 15–24 millió forintnyi összegből (Black Friday idején 3 százalék kedvezmény!! a magasabb összegért cserébe a baba neme is választható!!) az ukrán béranyának összesen 3–3,5 millió forint jár: ennyi a méhének, helyesebben egész testének kilenc havi bérleti díja. Persze rendszerint egy petesejtdonort is kell fizetni (neki 185 ezer forintnak megfelelő hrivnya jut), így a gyermeknek lesz egy anonim biológiai anyja, egy béranyja, aki gondosan ügyel arra, hogy a várandósság ideje alatt ne építsen ki semmiféle érzelmi köteléket a magzattal, valamint egy jogilag az anyjának minősülő nevelőanyja és egy apja, akik a jelen helyzetben esetleg csak hónapokkal születése után veszik őt először karjukba. Ami egyébként már a koronavírus alatt is gyakorlat volt – és akkor ez még a jobbik eset, mert a koraszülött, sérült babák esetében az se ritka, hogy a megrendelők végül egyáltalán nem kérik a porontyot.

Legyártják őket, aztán ott maradnak ukrán árvának (visszáru, kvázi). Kerestem, hogy a WHO miként vélekedik minderről emberi jogilag, de úgy tűnik, ehhez nincs szava – a fő, hogy minden fizető kliens reproduktív jogai maradéktalanul biztosítva legyenek.”

A kép illusztráció (MTI/EPA/Roman Pilipej)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. március 21. 12:04
"Ukrán pincékben szülnek a béranyák németeknek, svédeknek, és még a nemük is választható." Kitalálom, béranyáknak nőket választanak! Csak nyugaton szülhetnek a férfiak..
Menhetten
2022. március 20. 17:49
Kívánatos lenne a béranyaság törvényi szabályozása annak ellenére, hogy az érvek mellett ellenérvek is bőven felhozhatók. A legerősebb érv a legalizálás mellett, hogy a meddő párok nagy részének csak ez jelent megoldást. Továbbá nem ártunk vele senkinek, sőt egy olyan élet kap lehetőséget, amely amúgy nem születne meg. Negatívunként szokás emlegetni azonban, hogy nehezen képzelhető el a pénz nélküli "segítség". Miért ne várhatna el valaki anyagi juttatást azért, hogy bevállalja a terheséggel járó egészségügyi kockázatokat, a munkából való kiesést, a saját családjától elvett időt..
Takagi
2022. március 20. 13:39
És mi csak ezekről tudunk jelenleg. Mi lehet még amire eddig nem derült fény. Van mit titkolni a nagy nyugatnak, ezért van vinnyogás.
kortárs
2022. március 20. 13:19
Sorosbiznisz a mostani ukrán kormány, ezért mozgósítják a sorosista médiumok mindenhol, így nálunk is az embereket az ukrán oldalon, feladva eddigi katonaság ellenes jelszavaikat. Jogaik meg csak nekik lehetnek, másokat csak addig vesznek számításba míg nekik használ. Most épp az ukránokért sírnak, de őket is leszarják majd, ha már másfelé megy az üzletük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!