Meghallgattam ma Zsupér Róbert gondolatait az orosz-ukrán háborúról

2022. március 22. 17:20

Rengeteg sületlenséget hordott össze, de külön kedvencemmé vált az a megfejtése, miszerint az ukránok azért beszélnek oroszul, mert elveszítették a nyelvüket.

2022. március 22. 17:20
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Facebook

„Meghallgattam ma Zsupér Róbert gondolatait az orosz-ukrán háborúról. A rengeteg sületlenséget hordott össze, de külön kedvencemmé vált az a megfejtése, miszerint az ukránok azért beszélnek oroszul, mert elveszítették a nyelvüket.

Elképzeltem, hogy történhetett ez. Megy Vása és Szása a nagy orosz sztyeppén. Nagy erőkkel haladnak mondjuk Mariupolból Odessza felé, hogy olyan városokat említsek, amiről pár hete már tudom, hogy hol vannak. Aztán Vása megszólal (oroszul). – Te, Szása, volt nekünk valami nyelvünk, hova lett? – Nem tudom! Élénken emlékszem, hogy Bergyanszknál még megvolt – válaszolja (oroszul) Szása. – Vajon mi történhetett? Letettük valahova, aztán ottfelejtettük? – morfondírozik (oroszul) Vása. – Ötletem sincs. Visszamegyünk és megkeressük? – töprengett el (oroszul) Szása.

Valahogy így történhetett. Meg persze az is szerves része a cselekmény alakulásának, hogy nem találták meg az ukrán nyelvet. Pedig hetekig keresték a sztyeppén, még egy tatár könnyűlovas felderítőt is felfogadtak. Odesszába már orosz nyelven érkeztek meg, ahol heves szóváltásba (oroszul) keveredtek, ami verekedésbe torkollott. Később kibékültek és ittak.”

Nyitókép: MTI/EPA/Maxar Technologies

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GBacsfalvi
2022. március 23. 13:27
Kedves Aron! Ilyen kib...ott ostoba vagy, vagy csak abban bizol, hogy az olvasoid azok? Szerinted, a skotok vagy irek peldaul ugy veszitettek el, hogy Ian es Gregory setalt a szep zold fuvon es egyszer csak elhagyta utkozben, vagy ugy, hogy az angol megszallok evszazadokik minden eszkozzel tiltottak nekik a nyelvhasznalatot? Vagy esetleg skotok es irek sincsenek? Nyilvan te is tudod a valaszt...
Hyazinth
2022. március 23. 02:11
Lepsénynél még megvolt.
koronaszepe
2022. március 22. 21:04
Ambrózy, hívd már fel a "cimbit", hogy mi újság az éhező, síró orosz kamionosokkal Belgiumban meg Európa-szerte? Azért ennél okosabbnak, ill gerincesebbnek gondoltalak.
nemecsekerno_007
2022. március 22. 19:50
Hutuk vs. Tuszik. Most ezek Biden bácsi négerei. Nincs új a nap alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!